Kamu bankaları bir haftada 5 milyar dolar sattı iddiası

Bloomberg, kamu bankalarının son 6 iş gününde döviz kurlarındaki artışı frenlemek için 5 milyar dolar sattığını yazdı. Buna rağmen yükselişini sürdüren dolar 15,41'i gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası'nın kamu bankaları eliyle yüksek miktarda dolar satmasına karşın döviz kuru frenlenemiyor. TL'deki değer kaybı bugün de devam ederken, Bloomberg son bir haftadır kamu bankalarının devrede olduğunu yazdı. 

“Küresel piyasalarda enflasyon endişeleri ile tetiklenen satış dalgası yurt içindeki derin negatif reel faizle birleşirken lirada satışlar sürüyor” tespiti yapılan haberde, kamu bankalarının bayram tatilinden bu yana yaptığı güçlü satışın düşüşü engellemeye yetmediği vurgulandı.

Konuya yakın kaynaklara dayandırılan haberde, kamu bankalarını lirayı desteklemek için son 6 iş gününde 5 milyar dolar civarı döviz satışı gerçekleştirdiği aktarıldı.

Öte yandan TL'deki değer kaybı yılbaşından bu yana yüzde 13'ü buldu. Doların, TL karşısındaki yükselişi ise bugün 6'ncı güne girdi. Dolar, 15,41'le bu yılın rekorunu da tazeledi. (EKONOMİ SERVİSİ)