Kamu bankalarında sermaye artırımı geliyor

Üç kamu bankasında sermaye artışına gidileceği iddia edildi. Haber bankacılık endekslerinde yükseliş yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türk Lirası'nın değer kaybının ardından kamu bankalarında sermaye artışına gidilmesine karar verildi. Bloomberg konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, karar için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan onay alındığını ve kamu bankalarının sermaye yapısının ve kredi kapasitesinin destekleneceğini öne sürdü.

Habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı sermaye artırımının büyüklüğü ve yöntemi konusunda detaylar üzerinde çalışıyor. Sermaye artışı gerçekleşirse, kamu bankalarına son üç yılda yapılan üçüncü artış olacak.

Türkiye Varlık Fonu, Halkbank ve Vakıfbank yetkililerinin konuya ilişkin sorulara yanıt vermediği, Ziraat Bankası yetkililerinin ise genel müdürün daha önce kamu bankalarında sermayenin güçlendirilmesine yönelik çalışma yapıldığı yönündeki açıklamalarını işaret ettiği belirtildi.
Haberin ardından bankacılık endeksinde yükseliş yüzde 3'ü aştı.

Dünya gazetesinin haberine göre ise en az 20 milyar liralık artırım ihtiyacı var. Alınan bilgiye göre; kur seviyesinin telafisi için VakıfBank'a 7 milyar lira, Halkbank'a ise 14 milyar liralık sermaye artışı gerekliliği hesap ediliyor. (HABER MERKEZİ)