Kamyon kasasında Türkiye'den gelen mülteciler bulundu: 2 kişi gözaltında

Almanya'nın Saksonya eyaletinde bir kamyonun kasasında Türkiye ve Suriye'den gelen ve aralarında çocukların da olduğu 49 mülteci bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Federal Polisi, Saksonya eyaletinde bir kamyonun kasasında 'yasadışı' olarak ülkeye giriş yaptığı tespit edilen 49 kişinin yakalandığı açıkladı. Ebersbach Polis Sözcüsü, aralarında 20 çocuğun da olduğu mültecilerin kamyon kasasında saatlerce yüksek hava sıcaklıklarında kapalı kaldığı bilgisini paylaştı.

Die Süddeutsche Zeitung'un aktardığına göre, kamyon kasasındaki mültecilerin Türkiye ve Suriye'den geldiği belirlendi. Kamyonu durduran Federal Polisler, 27 ve 32 yaşındaki iki insan kaçakçılığı şüphelisini gözaltına aldı. Öte yandan, polis sözcüsü, mültecilerin sağlık durumuyla ilgili bilgi paylaşmadı. Federal Polis Sözcüsü, konuyla ilgili açıklamasında, "Göç, aylardır sürekli artıyor; Balkan rotası üzerinde çok fazla kaçakçılık yapılıyor" dedi. 

7 METREKARELİK ALANDA 49 KİŞİ İÇİN 4,5 LİTRE SU

Bild gazetesi de konuyla ilgili haberinde, 7 metrekarelik bir alanda yetişkin erkeklerin ayakta, kadın ve çocukların ise yerde oturmuş ya da çömelmiş halde bulunduğunu, 49 kişi için sadece 4,5 litre su bulunan kamyon kasasında bazı kişilerin susuzluk çektiğini yazdı. Susuzluk yaşayan bir kadın, daha sonra hastanede tedavi altına alındı. Gazete, kaçakçılık şüphelilerinin Çekyalı olduğu bilgisini paylaştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler almanya kamyon mülteci