Kanada'da otobüs kazası: 50'den fazla yaralı

British Colombia eyaletinin Merritt kenti yakınlarında, şehirler arası yolculuk yapan bir otobüsün kaza yapması sonucu 53 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'nın British Colombia eyaletinin Merritt şehir yakınlarında, şehirler arası yolculuk yapan bir otobüs kaza yaptı. Kazada 53 kişi yaralandı ve yaralılar hastaneye kaldırıldı. Yetkililer, yaralıların durumu hakkında daha fazla bilgi paylaşmadı.

Eyalet Başbakanı David Aby, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ''Merritt ve Kelowna arasında Okanagan bağlantı noktasında gerçekleşen ciddi otobüs kazasının haberini duyunca şok oldum ve büyük üzüntü duyuyorum'' dedi. Eyalet sağlık bakanı Adrian Dix, Twitter hesabından ''İlk müdahale ekiplerine ve aramalara hemen cevap veren sağlık çalışanlarına derin saygılarımı sunuyorum'' açıklamasını yaptı.

Sıcaklığın -4 dereceye düştüğü bilinen şehirde, dün hava durumu uyarısında otobanlarda yoğun kar ve buzlanmadan dolayı 'zorlu' sürüş koşulları olduğu belirtilmişti. Ayrıca Kanada'nın en büyük iki kenti Montreal ve Toronto arasındaki tren seferleri, hava koşullarından dolayı bir trenin raydan çıkması sonucunda iptal edilmişti. (DIŞ HABERLER)