Kanada'da silahlı saldırı: 3 ölü

Kanada'da düzenlenen silahlı saldırı sonucu saldırgan dahil 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Fotoğraf: Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'nın British Columbia eyaletine bağlı Langley kentinde sabah erken saatlerde gerçekleştirdiği silahlı saldırıda saldırgan dahil 3 kişinin öldüğü, 1'i ağır 2 kişinin yaralandığı açıklandı.

AA ve Reuters'ın haberine göre, Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP Langley Sözcüsü Rebecca Parslow, yetişkin beyaz bir erkeği, yerel saatle 06.00 sularında başladığı silahlı saldırıda 2 kişiyi öldürürken, 1'i ağır 2 kişiyi de yaraladığını açıkladı.

Saldırganın polisle girdiği çatışma sonucu öldürüldüğü açıklandı.

Saldırının duyulmasının ardından, olay bölgesini çembere alan polis ekipleri, cep telefonlarından yaptığı alarm duyurusu ile çevredekilerden evlerinden çıkmamalarını istedi.

Öte yandan basına yansıyan görüntülerde, Langley şehir merkezindeki Willowbrook Alışveriş Merkezi'nin otoparkında, en az dokuz kurşun deliği olan siyah bir polis aracı görüldü.

PAPA'NIN KANADA'DA BULUNMASI ENDİŞEYE NEDEN OLDU

Bu arada sabah saatlerinde meydana gelen olayın, Papa Franciscus'un Kanada ziyaretini yaptığı günde olması güvenlik endişelerini artırdı. Saldırının ve saldırganın motivasyonunun henüz belli olmaması ve diğer güvenlik endişeleri sebebiyle, Papa'yı koruyan güvenlik ekiplerinin artırıldığı belirtiliyor.

Papa'nın halka açık programları, ilerleyen yaşı ve fiziksel engelleri sebebiyle 1 saatle sınırlandırıldı. Papa'nın katıldığı programlara; daha önceden belirlenen yerli liderleri ve hayattaki yatılı kilise okulu mağdurları dışında kimse dahil edilmiyor. (DIŞ HABERLER)