Kapıdağ’da muhteşem bir yarımada turuna ne dersiniz?

Kapıdağ Yarımadası, muhteşem doğası ve nefes kesen manzaralarıyla özellikle bisikletçilerin, motosikletçilerin, yürüyüşçülerin ve kampçıların tercih ettiği harika bir sürüş rotası.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kapıdağ Yarımadası, Balıkesir ilinin Erdek ilçesinde bulunuyor. Bir kıstakla anakaraya bağlanan ve eski dönemlerde bir ada olduğu belirlenen, Marmara Denizi içindeki bu kara parçasının yüzölçümü yaklaşık 300 kilometrekare. Kuzey ve batı bölgelerinde yüksekliği 700-800 metreyi bulan dağların yer aldığı yarımada, su kaynakları bakımından zengin bir bölge. Bölgede bilinen en eski yerleşim yeri Kzikos.

Yarımadanın 17 bin 686 hektarını ormanlar oluşturuyor. Kara ile birleştiği kıstağın doğu yanında Bandırma Körfezi, batı yanında ise Erdek Körfezi yer alıyor.

Kapıdağ Yarımadası’nın çevresinde birçok küçük ve büyük denize sıfır konumda koylar bulunuyor. Bu koylarda eski Erdek yolu üzerinde bulunanlarda kamping olanakları mevcut. Bunun dışında kendi olanaklarınızla da birçok noktada kamp yapabilirsiniz.

Doğa yürüyüşleri, bisiklet, motosikletle Kapıdağ Yarımadası’nı keşfedebilir ve güzel etkinlikler gerçekleştirebilirsiniz. Yarımada çevresinde tam tur yapabileceğiniz gibi iç kısımlarında da macera yaşayabilirsiniz.

Yarımadada birçok değişik fotoğraf çekme olanağını yakalayabilirsiniz.

Araçlı feribot ya da deniz otobüsü ile İstanbul’dan Bandırma’ya iki-iki buçuk saatlik bir yolculuk ve oradan da on beş-yirmi dakikalık kara yolculuğunun ardından, toplamda en fazla üç saatte Erdek’e varabilirsiniz.

Bandırma’dan Erdek sadece on sekiz kilometre. Dolayısı ile Erdek’i başlangıç noktası yaparak, ister kıyı şeridini isterseniz oldukça virajlı ama manzara gereği çok daha muhteşem görüntülerle karşılaşacağınız dağ yolunu kullanabilirsiniz. Veya giderken dağ manzaraları ile kuşbakışı seyir hâlinde, dönüşünüzde de kıyıdan giderek bu geziyi gerçekleştirebilirsiniz. Kapıdağ Yarımadası, turunuz tam doksan beş kilometre sürecektir.