Karabat: 'Sakıncalı' bulunan bazı muhtarların Erdoğan'ın programına katılması engellendi

CHP milletvekili Özgür Karabat, önce muhtarların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programına katılımının zorunlu tutulduğunu sonra bazı muhtarların 'sakıncalı' bulunduğunu söyledi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün İstanbul'un Şişli ilçesindeki bir otelde muhtarlarla bir araya geldi. Erdoğan konuşmasında, programa 950 muhtarın katıldığını söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Küçükçekmece ilçesinden bazı muhtarların 'sakıncalı' bulunduğunu ve programa katılmasının engellendiğini belirtti. 

Kaymakamın katılımı zorunlu tuttuğunu dile getiren Karabat, "Muhtarlar Günü vesilesiyle bugün İstanbul'da Cumhurbaşkanının katılacağı bir toplantı düzenleniyor. Küçükçekmece Kaymakamlığı da toplantıya katılımın zorunlu olduğunu, yoklama alınacağını, kaç muhtarın katılacağını vs. defalarca muhtarlara bildiriyor. Toplantıya saatler kala kaymakamlık, 'sayı azaltma' bahanesiyle bazı muhtarları 'sakıncalı' görerek toplantıya katılmalarını engelliyor. Küçükçekmece'de engellenen muhtarlarımız, en kalabalık mahallelerin muhtarları" ifadelerini kullandı.

Başka ilçelerden de engellenen muhtarlar olduğunu belirten Karabat, "Ayrıca İstanbul'da engellenen 5 muhtardan 4'ünün kadın olması da başka bir ayırımcılık. Aldığımız bilgiye göre sadece Küçükçekmece değil İstanbul'un pek çok ilçesinden başka muhtarlarımızın da katılımı çeşitli gerekçelerle engellenmiştir. Lafa gelince 'milli irade' diyenler binlerce kişinin temsilcisi muhtarlarımız arasında bile ayırımcılık yapmaktan geri durmuyor!" dedi. 

(SOSYAL MEDYA)