Karabük'te bir ilkokula güneş enerjisi sistemi kuruldu

Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda enerji tasarrufu çalışmaları kapsamında Aydınlıkevler İlkokulu'nun çatısına güneş enerjisi sistemi kurdu.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü'nce çevre bilinci oluşturma ve enerji tasarrufu sağlama çalışmaları kapsamında çatısına güneş panelleri yerleştirilen bir ilkokulun elektriği yenilenebilir enerjiyle elde ediliyor.

AA'nın haberine göre enerji verimliliği kültürünün oluşturulması amacıyla proje hazırlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarda enerji tasarrufu sağlamak ve israfın önüne geçmek için sıfır atık projeleri yürütüyor. Bu kapsamda İl Müdürlüğü, Aydınlıkevler İlkokulu'nun çatısına günlük 50 kilovat enerji üretimi gerçekleştiren güneş enerjisi sistemi kurdu.

Yakıt ve elektrik tüketiminde enerji giderlerinin azaltılması, bütçe tasarrufu sağlanması, karbon salımının azaltılması, idari personel ve vatandaş arasında enerji verimliliği farkındalığının artırılması hedeflenen proje kapsamında temiz enerji ve çevre duyarlılığı konulu etkinlikler de düzenlendi.

(ANADOLU AJANSI)