Karaburun’da Narin Güran’ın katledilmesi protesto edildi

Karaburun Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, Narin Güran’ın katledilmesini protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir’in Karaburun ilçesinde Karaburun Kadın Platformu’nun çağrısıyla bir araya gelen çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, Narin Güran’ın katledilmesini protesto etti. İlçede yapılan yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda grup adına açıklama yapan Beyhan Güngör, “Narin bir köyün içerisinde ortak bir sessizlik ile devlet-tarikat ve siyasi erk üçgeninde bir cinayete mi kurban gitti?” diye sordu.

Siyasi iktidarın söylemleriyle canilere cesaret verdiğini belirten Güngör, “Cezasızlık politikaları yüzünden bir kız çocuğumuzu daha koruyamadık. Bugün okul önlüğü giymesi gereken bir çocuğun tabutunun üzerine sanki yetişkinmiş gibi gelinlik koyan karanlık zihniyet öldürmüştür Narin'i. Patriyarkal şiddeti her gün yeniden üreten kutsal aile söyleminizi reddediyoruz. Kutsal aile söylemi şiddeti ve baskıyı gizlemenin yoludur,. Kutsal Aile söylemi, katillerin şiddet faillerinin tecavüzcülerin adaletten kaçmasının yolunu döşer. Kutsal olan yaşamak ve yaşatmaktır” dedi.

Yayın yasakları ile gizlilik kararları ile eril şiddetin üstünün örtülemeyeceğini vurgulayan Güngör, “Çocuğa, Kadına yönelen şiddet politiktir. Narin'in katledilmesi sürecindeki bütün sorumlular ortaya çıkana, en ağır cezayı alana kadar mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz Narin için adalet istiyoruz” diye konuştu.