Karadenizli balıkçılardan palamut salamura tarifi
Karadenizli balıkçılar, palamut salamura yapımına başladılar. Av mevsiminin açılmasıyla hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, salamura için kaya tuzu kullanmak gerektiğini belirttiler.
DUVAR- Balıkseverlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan palamut, bu sezon bol ve bereketli avı sayesinde tanesi 75 ile 100 lira arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.
AA'nın haberine göre, Tezgahlarındaki balıkları tüketiciyle buluşturan balıkçılar, mevsimi dışında da palamut yemek isteyenler için salamura hazırlıyor.
Temizlenerek dilimlenen palamutlar, yaklaşık 10 gün tuzda bekletildikten sonra salamura edilerek kavanozlara konuluyor.
Perşembe ilçesinde 20 yıldır balıkçılıkla uğraşan Özay Çakır, AA muhabirine, bu sezon bol avlanan palamuda talebin yüksek olduğunu söyledi.
Sezonun açılmasının üzerinden 45 günü aşkın süre geçtiğini ve vatandaşların bol bol palamut yeme imkanı bulduğunu belirten Çakır, mevsiminin dışında palamut tüketmek isteyenlerin salamuraya yöneldiğini aktardı.