'Karakolda şüpheli ölüm davası' ertelendi

Gözaltına alınıp götürüldüğü emniyette şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Murat Araç’ın ölümüyle ilgili görülen duruşma ek savunma talebi nedeniyle ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yol kontrolünde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle 14 Aralık 2017 tarihinde gözaltına alınan ve götürüldüğü emniyette şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Murat Araç’ın ölümüne dair komiser yardımcısı Yunus Doğan ile polis memuru Uğur Yalçınkaya hakkında, “görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla açılan davanın 7’nci duruşması Gazipaşa Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.
 
Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Araç’ın aile avukatı Ahmet Özmen Diyarbakır Adliyesi'nden SEGBİS ile duruşmaya katılırken, sanıklardan Yunus Doğan ve avukatı mahkeme salonunda hazır bulundu. Doğan’ın avukatı, her ne kadar müdafi sıfatıyla ek savunma verilmişse de, ek savunmanın bizzat sanıktan alınmasını talep etti. 

Murat Araç'ın avukatı Ahmet Özmen ise, mütalaadan sonra beyanda bulunacaklarını söyledi. Savcı, "Her ne kadar dosya mütalaa için tarafımıza tevdi edilmiş ise de sanık müdafinin ek savunmanın sanıktan alınmasını talep ettiği anlaşılmakla, ek savunma hususundaki eksikliğin giderilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur" dedi. Av. Özmen, savcının talebinin reddedilmesini isteyip, esasa dair mütalaa sonrası beyanda bulunacaklarını belirtti. 
 
Mahkeme, sanık avukatının ve savcının talebini kabul ederek, duruşmayı 7 Şubat 2023'e erteledi.

Ne olmuştu?

Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde yol kontrolünde hakkında yakalama kararı olduğu gerekçesiyle 14 Aralık 2017 tarihinde gözaltına alınan 19 yaşındaki Murat Araç, götürüldüğü Antalya Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün 3’üncü katından şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitirdi. 

Araç’ın ölümüne dair emniyet “intihar etti” açıklaması yaptı. Antalya Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, Araç’ın gözaltında ölümüyle ilgili yürüttüğü soruşturmayı 3 yıl sonra tamamlayarak iddianame hazırladı. İddianamede, Araç’ın gözaltı işlemlerini yapan ve ona refakat eden komiser yardımcısı Yunus Doğan ile polis memuru Uğur Yalçınkaya hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Ailenin “işkence” ve “kasten öldürme” suç duyurusu ile ilgili takipsizlik kararı verildiği iddianamede, Araç’ın anne ve babası müşteki olarak yer aldı. (HABER MERKEZİ)