Karaman'da mermer ocağına karşı çıkan köylüler eylem yaptı

Karaman’da açılması planlanan mermer ocağına karşı köylüler, karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, “Çevre katliamı yapıyorlar” dedi.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram maden ocağı için tarım arazisine ruhsat verilmesini eleştirdi
Google Haberlere Abone ol

KONYA - Karaman merkeze bağlı Narlıdere Köyü'nde açılması planlanan mermer ocağına karşı çıkan köylüler karayolunu trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Köylülerin eylemine destek vermek için bölgeye giden Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram "Marjinal tarım arazisi vasfında ve o kadar çok dağlık mermer çıkarılacak yer olmasına rağmen özellikle son 3 yıldır Karaman Ovası’nın gözde yerleri tarım arazilerimizin olduğu bölgelere ruhsat alarak çevre katliamı yapıyorlar" dedi.

‘TOPRAKLARIMIZDAN MERMERCİLER UZAK DURSUNLAR’

Mermer ocağının faaliyete başlaması durumunda çevre felaketi yaşanacağını söyleyen Bayram, şunları kaydetti: “Karaman’ın ihtiyacı olan sebze ve yeşilliklerinin yetiştirildiği Avgan çimeninde açılmaya çalışılan mermer ocağı faaliyete geçerse; tıpkı Karalgazi Köyü’nde yaşanan çevresel felaketlerin aynısına maruz kalacaktır. Karamanımızın tarım arazilerini, doğasını ve nefes almasını sağlayan bereketli tarım yapılan topraklarımızdan mermerciler uzak dursunlar."

‘MERMERİ MÜSAİT DAĞLIK ALANLARDAN ÇIKARTSINLAR’

Mermer çıkarılacak dağlık yer olmasına rağmen tarım arazilerinin olduğu bölgelere maden çıkarma ruhsatı verilerek çevre katliamı yapıldığını söyleyen Bayram, "Biz mermer ocaklarının açılmasına karşı değiliz fakat mermer sektörü ülkemizin, büyük ihracat kaynaklarından biri olup sağladığı yüksek döviz getirisiyle ülke ekonomisinde önemli yer tutmaktadır. Bizim talebimiz marjinal tarım arazisi vasfında ve dağlık sayılan, mermer çıkarmaya müsait yerlerden çıkarsınlar. Karaman’da tarım arazilerinin olduğu bölgelerden uzak dursunlar" diye konuştu. Mehmet Bayram’ın açıklamalarının ardından Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık da eylem yapan köylülerle bir araya geldi. Köylüleri dinleyen Vali Işık daha sonra bölgeden ayrılırken, eylem yapan kalabalık da olaysız bir şekilde dağıldı. (DUVAR)