Karamollaoğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş açıklaması: Erdoğan’ın imkanlarını hafife alıyorlar

SAADET lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı 'İmamoğlu ve Yavaş kazanır' demenin cahilce olduğunu söyledi, Ocak ayında Altılı Masa'nın adayını belirleyeceklerini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın aday olmaları halinde mutlaka kazanacakları iddiasının 'cahilce' olduğunu söyledi. 

Habertürk'ten Nihal Bengisu Karaca'nın sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, bu iddiayı ileri sürenler için "Erdoğan’ın politik birikimini mali imkanlarını yargıdaki imkanlarını hafife alıyorlar. Erdoğan buldozer gibi ezip geçer" diye konuştu. 

Altılı Masa'nın aday açıklamamasının doğru bir hareket olduğunu belirten Karamollaoğlu, adaylık tartışması nedeniyle depresyona girenler olduğuna dair iddiaya şöyle yanıt verdi: "O depresyonu oluşturanlar Erdoğan ve onun oyununa gelenler. Başka kimse değil. Nedir yani, seçim bir ay sonra mı? Seçime ne zaman gireceğiz o bile belli değil. Şu an Erdoğan bir oyun oynuyor muhalefet de bu oyuna geliyor. Şu ana kadar seçim sathına mailine girilmeden aday ilan edilmesi doğru değildi. Yıpratılırdı. 20 yıllık iktidar birikimine karşı daha netleşmemiş bir taahhütle çıkamazdı aday."

Karaca'nın "Yıpranmadan korkacak kişiden aday olur mu?" sorusunu ise Karamollaoğlu, "Korku meselesi değil. Bugüne kadar bunu gündemimize almamamız doğruydu. Ancak Ocak ayından itibaren seçim sathı mailine girmiş oluyoruz. 5 Ocak’ta altılı masa yeniden toplanacak. Orada artık bu konu konuşulabilir." diye yanıtladı.