Karbonmonoksit gazıyla zehirlenen çifti 9 yaşındaki kızları kurtardı

ABD'de bir çift zehirli karbonmonoksit salınımı dolayısıyla baygınlık geçirdi. Babasının telefonundaki yüz kilidine çözüm üreterek yardım çağıran 9 yaşındaki çocukları ise aileyi kurtardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de ebeveynleri karbonmonoksit zehirlenmesi geçirip bayılan 9 yaşındaki çocuk, ailesini 'yüz tanıma sistemi' ile kurtardı. Babasının telefonundan acil yardım hattı 911'i tuşlamak isteyen çocuk, yüz kilidi ile karşılaşınca kamerayı babasının baygın yüzüne tuttu.

Massachusetts eyaletindeki Brockton'da bir evde jeneratörden kaynaklanan bir sorun sonucunda karbonmonoksit sızıntısı meydana geldi. Jayline Barbosa Brandão isimli 9 yaşındaki kız çocuğu önce babasının çığlığını duydu ve yatağından kalkarak babasını bulmaya gitti. Bilincini kaybetmiş annesini ve kokusuz renksiz gazdan etkilenmiş babasını görünce Jayline babasının cep telefonuna sarıldı.

FIRTINA SONRASI ELEKTRİK SORUNU

Iphone marka telefondaki yüz tanıma sistemi ile karşılaşan küçük çocuk, telefonu açabilmek için ekrana gelen kamerayı babasına doğrulttu ve böylece arama yapabildi. Uyandığında kendini ambulansta bulan anne daha sonra yaptığı açıklamada kızının tüm aileyi kurtardığını söyledi.

Brandão ailesinin yaşadığı bölgede geçtiğimiz aylarda yaşanan fırtına nedeniyle elektrik sorunu yaşanıyor. On binlerce hane fırtına nedeniyle elektriksiz kalırken kimileri çözümü jeneratör kullanmakta buluyor. (DIŞ HABERLER)