Kars Barosu seçim komisyonu kurdu

Kars Barosu, 14 Mayıs seçimlerini izlemek üzere ‘seçim komisyonu’ kurdu. Başkan Fettah Çapkurt, "Türkiye’de bir ilk olan komisyon, seçimlerin şeffaf bir ortamda gerçekleşebilmesi için çalışacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

KARS - Kars Barosu, 14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde komisyon kurdu. Seçim Komisyonu’nda görev yapacak olan avukatlar ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Baro Başkanı Av. Fettah Çapkurt, Seçim Komisyonu’nun, seçimlerin şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi için kurulduğunu belirtti ve seçime kadar yapılacaklar konusunda bilgiler verdi.

Çapkurt, "Bugünden seçim gününe kadar alacağımız eğitimlerle siyasi partiler, milletvekili adayları ya da seçmenlerimiz hukuksal konuda bir sıkıntıları varsa ya da görüş almak isterlerse baromuzu aradıklarında, seçim komisyonu yardımcı olacak" dedi.

Ayrıca daha önceki seçimlerden elde edilen tecrübelerle üçüncü bir gözün ne kadar önemli olduğunun farkına varıldığını ifade eden Çapkurt, avukatlara da sandık başlarında görev alma çağrısı yaptı. Komisyonun 9 kişiden oluştuğunu belirten başkan Çapkurt, önümüzdeki günlerde iki avukatın Ankara'da Türkiye Barolar Birliği bünyesinde oluşturulan eğitim grubuna katılacağını ve baroya kayıtlı 180 avukatın seçim günü sandıklarda görev almalarını istediklerini sözlerine ekledi.