Karşıyaka Belediyesi 93 işçiyi işten çıkardı: Hak arama eylemi yapmışlardı

İzmir Karşıyaka Belediyesi maaşlarını tam ve zamanında almak için eylem yapan 93 işçiyi işten çıkardı. Bir işçi intihar girişiminde bulundu. İşçiler pazartesi günü belediye önünde eylem başlatacak.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de belediye başkanlığı'nı CHP'li Behice Yıldız Ünsal'ın yaptığı Karşıyaka Belediyesi,  Kent A.Ş.'de çalışan 93 işçiyi işten çıkardı. İşten çıkarma gerekçesi olarak, haziran ayı ücret alacakları için 30, 31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen iş bırakma eylemi gösterildi. Belediye yönetimi, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 34. maddesine (ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller) dayanarak işten çıkardığı işçilere tazminat da ödenmemesine karar verdi. 

EYLEME KATILMAYAN İŞÇİLER DE İŞTEN ÇIKARTILDI

Birgün'ün haberine göre iş bırakma eylemine katılmayan, hatta o tarihlerde yıllık izin kullanan işçilerin de işten çıkarılması, karara yönelik tepkileri artırdı. Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube’ye üye işçiler, sendika temsilcileriyle birlikte Karşıyaka Belediyesi önünde toplanarak sloganlarla haksız işten çıkarmaları protesto etti. İşçiler, 12 Ağustos Pazartesi günü belediye önünde toplanarak direnişe başlayacaklarını söyledi.

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi Kent AŞ işçilerinden K.A, işten çıkarılmasının ardından intihar girişiminde bulundu. Gece bekçisi olarak çalışan K.A, bıçakla kendine zarar vermek üzereyken, bir başka işçi arkadaşı tarafından durduruldu. Kolundan yaralanan K.A.'nın sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Beş çocuk babası olan K.A., olayın ardından Örnekköy’de bulunan Kent AŞ şantiyesindeki yönetim binası önünde oturma eylemi ve açlık grevi başlattığını duyurdu.

(ALINTI)