Kars'ta HDP'li belediye yöneticileri gözaltına alındı

Kars Belediyesi Eş Başkanı Şevin Alaca, belediye başkan yardımcıları ve il genel meclis üyelerinin de aralarında olduğu 19 kişi gözaltına alındı. Gözaltıların, Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen'in dün görevinden istifa edeceğini ve belediye meclisinin yerine yeni bir isim seçebileceğini söylemesinden sonra gelmesi dikkat çekti. Yeni gözaltılarla, Kars Belediyesi İl Genel Meclisi'nde HDP çoğunluğunun düşürülmesinin hedeflendiği söyleniyor.

Kars Belediyesi Eşbaşkanı Şevin Alaca plastik kelepçeyle gözaltına alındı. (Fotoğraflar: Cüneyt Çelik/AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 6 yıl önceki Kobane eylemleri gerekçe gösterilerek 82 HDP'li siyasetçinin gözaltına alınmasının ardından, Kars'ta yeni bir operasyon başlatıldı. Belediye başkanlığı binası ile HDP İl binasında arama yapıldı. 

EVLERDE ARAMA YAPILIYOR

Kars'ta sabah saatlerinde birçok eve baskın yapan polis, aralarında Kars Belediye Eşbaşkanı Şevin Alaca, belediye başkan yardımcıları ve il genel meclis üyeleri ile HDP İl Başkanı Cengiz Anlı'nın da olduğu 19 siyasetçiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Kars Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

 

SUÇLAMA, BARIŞ ÇADIRINDA YER ALMAK

Gözaltı gerekçesi olarak ise "2014-2015'te, Kağızman ilçesi Çemçe-Madur bölgesinde kurulan barış ve canlı kalkan çadırında yer almak, mezarlık açılışına katılmak, Avrupa'daki dernekler tarafından toplanan paraları örgütle irtibatlı kişilere dağıtmak, haber sitelerine konuşarak örgüt propagandası yapmak, ölen veya tutuklanan PKK'lilerin yakınlarını işe almak,  ilçe, köy ve mahalle komisyonlarında yer almak" gösteriliyor.

 

25 Eylül'de gözaltına alınan Kars Belediyesi Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, dün avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, gözaltıları protesto için istifa edeceğini duyurmuştu.
(HABER MERKEZİ)