Karsu ve ailesinden Hatay'a destek: 'Annemle 'baharat projesi' başlatıyoruz'

Karsu, "Hatay'daki çiftçilerden baharatları alıp Hollanda'ya götürüp satacağız. Engelliler için Hollanda'dan elektrikli sandalye temin edip Hatay'a götüreceğiz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Caz, blues, pop, funk ve elektronik müziği modern tınılarla buluşturan Piyanist, besteci, söz yazarı ve şarkıcı Karsu, Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluğun 100. yılı dolayısıyla Atatürk Orman Çiftliği'nde dinleyicilerle buluştu. 

Konser öncesi konuşan sanatçı, "Müzik, sanat ve spor insanları birleştiriyor. Türkiye ile Hollanda'nın uzun dostluğunu kutlayacağız. Heyecanlıyız. 60 yıl önce Türkler Hollanda'ya çalışmak için göçtüler, benim dedem de öyle. Böylece ben de orada doğdum ve büyüdüm. Türkiye'ye bu sebeple geri gelmek inanılmaz güzel" ifadelerini kullandı. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Karsu, "Gençler para biriktirip konsere gidiyor. İstiyorum ki gençler ve aileler ücretsiz gelebilsin. Bu açıdan konserimiz önemli" dedi.

'TÜRKİYE'YE HER ADIM ATTIĞIMDA KÖKLERİMİ HİSSEDİYORUM'

İstanbul ve Ankara'ya genellikle iş için geldiğini belirten Karsu, geçen aylarda yemek programı çekmek için İstanbul'a gidip gezme şansı bulduğunu anlattı. Karsu, "Kendi memleketim Hatay'da kendimi evimde hissediyordum. Ama artık orası da kalmadı maalesef. Çok üzücü. Türkiye'ye her adım attığımda köklerimi hissediyorum" ifadelerini kullandı.

'HATAY'DAKİ MÜZİK OKULUMUZDA 900'ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİMİZ VAR'

6 Şubat 2023 Maraş merkezli depremde büyük zarar gören Hatay için pek çok proje geliştirdiklerini kaydeden Karsu, kendi yemek kitabı ile yarım milyon eurp topladıklarını ve bu parayla Hatay'da müzik okulu açtıklarını söyledi.

Karsu, projelerini şöyle anlattı:

"Hatay'daki müzik okulumuzda 900'ün üzerinde öğrencimiz var. Annem, babam, ben ve nişanlım enstrüman toplayıp Hatay'a götürdük. Şu anda ders alıyor çocuklar. İkinci okulu açmayı düşünüyoruz. Çok çok güzel öğretmenlerimiz var. Babamla birlikte 900 koltuk dağıtıyoruz. Annemle de 'baharat projesi' başlatıyoruz. Hatay'daki çiftçilerden baharatları alıp Hollanda'ya götürüp satacağız. Engelliler için Hollanda'dan elektrikli sandalye temin edeceğiz. Ailecek çalışıyoruz."

Sanatçı, sahnedeki ve gündelik hayattaki Karsu arasında fark olmadığını sözlerine ekledi.

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler Karsu Hatay