Kartal Belediyesi 'Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı' başladı

Kartal Belediyesi Makina Hangar-Kartal Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi'nde öğrencilere, robotik kodlama, 3D tasarım ve üretim, oyun tasarımı ve programlama, yapay zeka eğitimi veriliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kartal Belediyesi ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi tarafından hayata geçirilen Makina Hangar-Kartal Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi, yaz boyunca düzenlenen 'Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı' ile gençleri, 21'inci yüzyılın yeterlilik ve yetkinlikleri ile buluşturuyor.

Kartal Belediyesi, TMMOB Makine Mühendisleri İstanbul Şubesi, İstanbul Gedik Üniversitesi, Veli-Der (Öğrenci Veli Derneği) ve FESTO iş birliği ile düzenlenen Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı'nda katılımcılar, teknoloji dünyasına unutulmaz bir yolculuk yapıyor.

Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Yaz Kampı kapsamında temmuz ve ağustos aylarında iki grup halinde planlanan kampta öğrencilere, robotik kodlama, 3D tasarım ve üretim, oyun tasarımı ve programlama, yapay zeka ve biyonik robotlar konularında eğitim verilecek.

Kamp ile gençlerin bilim ve mühendislik alanlarına olan ilgisini artırmak ve geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek hedefleniyor. Katılımcılar, deneyimli eğitmenler eşliğinde interaktif bir öğrenme ortamında bulunacak ve pratik beceriler kazanacak. Gençler, kampta bilim ve teknolojiye ilişkin keşifler yaparken, aynı zamanda geleceğin dünyasına hazırlanma fırsatı bulacak.

"KENTLERİN GELİŞİMİ, BİLİM VE TEKNOLOJİDEN GEÇER"

Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Bir kentin gelişmesi için bilim ve teknoloji üretmesi gerekir. Bu anlamda, kentlerin gelişimi, bilim ve teknolojiden geçer. Makine Hangar ile gençlere ve çocuklara bilimi ve teknolojiyi sevdiriyoruz. Yazılım, kodlama, mühendislik, makineleşme ile ilgili örnek adımların hepsini buradaki istasyonlarda çocuklarımıza sunuyoruz” dedi.