Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı’nın 164’üncüsünü gerçekleştirdi

Kartal Belediyesi Muhtarlar Toplantısı’nın temmuz ayı oturumu Kartal Belediyesi Hizmet Binası’nda yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kartal Belediyesi’nin her ayın ilk haftası ilçe muhtarlarının mahallelerindeki sorunlarını dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla düzenlediği Muhtarlar Toplantısı’nın 164’üncüsü gerçekleştirildi. Kartal Belediyesi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen toplantıda, Kartal’da hayata geçirilen projelerin yanı sıra; yapılması planlanan çevre dostu projeler konuşuldu. Muhtarların mahalleleri ile ilgili görüş ve önerilerine yer verildi.

Kartal Belediyesi Başkan Yardımcıları ve mahalle muhtarlarının katıldığı Muhtarlar Toplantısı’nın Temmuz ayı oturumunu Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen Başkan Vekili Olcay Özgön yönetti.

Kartal Belediyesi’nin katılımcı demokrasinin gereği olarak mahalle muhtarlarını çok önemsediğini kaydeden Olcay Özgön, Başkan Gökhan Yüksel’in öncülüğünde, yeşil odaklı, çevreci, yaşanabilir bir kent için Kartal Belediyesi’nin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz günlerde, İstanbul’un birçok noktasında olduğu gibi Kartal’ı da sağanak yağış etkisi altına aldı. Kartal Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde Kartal tarihinin en geniş kapsamlı altyapı çalışmalarını hayata geçirdik. Hayata geçirdiğimiz çalışmalar önemini, geçtiğimiz gün gerçekleşen etkili yağışlardan sonra bir kez daha gösterdi. Kartal’ın tarihindeki en geniş kapsamlı altyapı çalışmalarını hayata geçirerek, vatandaşlarımızın günlük yaşamını olumsuz etkileyebilecek sorunları, minimize etmeyi başardık. Bugünkü toplantımızda, mahallelerimizin sorunlarını ve taleplerini dinlemek, çözüm yolları üzerinde hep birlikte düşünmek için bir araya geldik. Kartal Belediyesi olarak, siz değerli muhtarlarımızın görüş ve önerilerine her zaman büyük önem veriyoruz. Sizler, mahallelerimizin nabzını tutan, komşularımızın en yakınında bulunan temsilcilerisiniz. Bu nedenle, mahallelerimizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde dile getirebilmeniz için sizlerle düzenli olarak bir araya gelmeyi sürdüreceğiz.

'ÇEVRE DOSTU PROJELER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ'

Kartal Belediyesi olarak, Başkanımız Gökhan Yüksel’in öncülüğünde, yeşil odaklı, çevreci, yaşanabilir bir kent oluşturma hedefiyle çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Bununla birlikte, çevre dostu projelerimizle de ilçemizi daha yaşanabilir bir hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. Yeşil alanların artırılması, parkların yenilenmesi ve yeni rekreasyon alanlarının kazandırılması gibi projelerle, Kartal’ı daha yeşil ve daha sağlıklı bir kent yapma yolunda ilerliyoruz. Bu süreçte, siz değerli muhtarlarımızın da destekleri ve katkıları bizim için son derece önemli.”

Toplantının bundan sonraki bölümünde Kartal’daki 20 mahalleden toplantıya katılan muhtarlar, mahallelerindeki sorunları, görüş ve önerilerini ileterek konuşmalarını yaptı. Sorunların ele alınıp çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda muhtarlar tarafından iletilen sorunlar kayıt altına alındı. Toplantının sonunda ise Başkan Vekili Olcay Özgön, katılım sağlayan tüm muhtarlara teşekkür etti.