Kartal Belediyesi'nden sahilde temizlik etkinliği

Kartal Belediyesi, 'Türkiye Çevre Haftası' etkinlikleri kapsamında Kartal Sahili'nde bir temizlik etkinliği düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, Marmara Belediyeler Birliği ve İstek Özel Uluğbey Okulları öğrencilerinin destekleriyle Çevre Haftası kapsamında Kartal sahilinde geniş katılımlı bir temizlik etkinliği düzenledi. 

Kartal Belediyesi'nin "Türkiye Çevre Haftası" kapsamında düzenlediği temizlik etkinliğine, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Dilek Kars, Kartal Belediyesi Başkan Vekili Olcay Özgön, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Hayri Doğruyol, meclis üyeleri, birim müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı. 

Etkinlikte, dalgıçlar denizin dibine dalarak deniz tabanına batmış çöpleri toplarken, sahil boyunca gönüllüler sahil kordonunda kapsamlı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Sahilde toplanan atıklar, geri dönüşüm ve uygun bertaraf için ayrıştırıldı.

'GELECEK NESİLLERE DAHA TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE BIRAKMA AMACIMIZIN PARÇASI'

Kartal Belediyesi Başkan Vekili Olcay Özgön, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tür etkinlikler, çevre bilincini artırmak ve toplumsal duyarlılığı yükseltmek için büyük önem taşıyor. Marmara Belediyeler Birliği ve İstek Özel Uluğbey Okulları öğrencilerinin desteğiyle gerçekleştirdiğimiz bu temizlik çalışması, gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir çevre bırakma amacımızın bir parçasıdır” ifadelerini kullandı.