Kartal Belediyesi'nden Shane Larkin ile sıfır atık etkinliği: 'Atıklar Potaya'

Kartal Belediyesi'nin geri dönüşümün önemine dikkat çektiği sıfır atık etkinliğine Anadolu Efes basketbolcusu Shane Larkin de katıldı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kartal Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, ÇEVKO Vakfı ve Shane Larkin Vakfı iş birliğiyle düzenlenen 'Atıklar Potaya' temalı sıfır atık etkinliği ile geri dönüşümün önemine dikkat çekildi. Etkinliğe, Anadolu Efes Spor Kulübü'nün ünlü basketbolcusu Shane Larkin de katıldı. 

Kartal İhsan Bayrakçı İlkokulu ve Yavuz Selim Ortaokulu'nda gerçekleştirilen 'Atıklar Potaya' temalı sıfır atık etkinliğinde geri dönüşümle çevrenin korunmasına yönelik bilgiler öğrencilere aktarıldı. Etkinlik ile okullarda geri dönüşüm bilinci artırılarak sıfır atık yaklaşımının benimsetilmesi hedeflendi.

Etkinlik kapsamında, ilk olarak okul öğrencilerine geri dönüşüm ve sıfır atık konularında bilgilendirici eğitimler verildi. Öğrenciler, geri dönüşümün doğaya olan olumlu etkileri ve sıfır atık prensipleri hakkında detaylı bilgi sahibi oldu. Eğitimlerin ardından plastik atık şişeler, pota şeklindeki geri dönüşüm konteynerlere atılarak toplandı. 

Öğrencilerle bir araya gelen Anadolu Efesli basketbolcu Shane Larkin, öğrencilere hem sporu sevdirdi hem de geri dönüşüm konusunda farkındalık kazandırdı. 

Kartal Belediyesi tarafından okullara geri dönüşüm kutuları ve basketbol topları hediye edildi. Toplamda 25 geri dönüşüm kutusu, 20 basketbol topu ve 4 atık pota kutusu okullara teslim edildi.