Kasa hırsızları ocak başı keyfi yaparken yakalandı

Başakşehir'de içi para dolu çelik kasaları çalmakla suçlanan üç şüpheli, ocak başında arkadaşlarıyla yemek yerken yakalanıp gözaltına alındı.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Başakşehir'de 5 Ocak'ta R.S.S.’ye ait işyerine giren hırsızlar içinde 15 bin lira para, çek ve senetlerin bulunduğu kasayı çaldı. Aynı gün Başakşehir’de bu kez mağdur H.A.’nın işyerine giren hırsızlar içinde 100 bin lira bulunan çelik kasayı çalarak ortadan kayboldu.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından başlatılan soruşturmada şüphelilerin kullandığı beyaz renkli kapalı kasa kamyonetle, hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Şüphelilerin kullandığı otomobilin güvenlik kamera görüntülerine ulaşılırken, hırsızların kimlikleri de tespit edildi.

Şüphelilerin Başakşehir'de bir restoranda yemek yediklerini tespit etti. Şüphelileri yakalamak için başlatılan operasyonda polis restorana giderek masada arkadaşlarıyla oturan şüphelileri gözaltına aldı. Şüphelilerden Hıdır A.’nın poliste daha önceden 23, Serhat K.’nin 13, Habip A.’nın ise 4 suç kaydı olduğu belirlendi.

Serhat K.’nin ayrıca 3 ayrı dosyadan arandığı ve hakkında 6 yıl 1 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi. 3 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

(HABER MERKEZİ)