Kasım Gülpınar Belediyeler Birliği'nden de istifa etti

Seçimi kazandığı Yeniden Refah'tan ayrılan ve Tarım bakanı olacağı iddia edilen Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar, Türkiye Belediyeler Birliği encümenliğinden de istifa etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 31 Mart yerel seçimlerinden 5 ay sonra, 2 Eylül'de Yeniden Refah Partisi'nden (YRP) ayrılan Urfa Büyükşehir Belediye Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, partisinden sonra Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) encümenliğinden de istifa etti.

Artı Gerçek'ten Ali Güzel'in haberine göre büyükşehir belediyesi yetkilileri, Gülpınar'ın YRP'nin adayı olduğu gerekçesiyle TBB encümenliğinden istifa ettiğini söyledi. Gülpınar'ın Tarihi Kentler Birliği üyeliğinden de istifa etmesi bekleniyor.

23 Ocak 2024'te MKYK üyesi olduğu AK Parti'den ayrılıp YRP'den adaylığını duyuran ve 31 Mart seçimini kazanan Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Gülpınar, 5 ay sonra "bağmsız olarak devam edeceğim" diyerek partiden istifa etmişti. 

TARIM BAKANI OLACAĞI İDDİA EDİLİYOR

Temmuz ayında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Urfa'da, ağustos ayında Dolmabahçe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşen Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar'ın yakın zamanda AK Parti'ye döneceği konuşuluyor. Gülpınar'ın eylül ayının sonunda ya da ekim ayının başında Tarım Bakanı olacağı iddia ediliyor.

(ALINTI)