'Katı kişi sendromu'na yakalanmıştı: Celine Dion'un kardeşi son durumunu anlattı

Celine Dion'un kardeşi, 'katı kişi sendromu'na yakalanan şarkıcının hastalığın zorluklarıyla baş etmeye çalıştığını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nadir görülen bir nörolojik hastalık olan "katı kişi sendromu"na yakalanan şarkıcı Celine Dion'un kız kardeşi Claudette, şarkıcının sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Hello dergisine konuşan Claudette, "İyileşmek için her şeyi yapıyor. O güçlü bir kadın" ifadesini kullandı.

Ntv'nin aktardığına göre, Dion'un, hastalığın zorluklarıyla baş etmeye çalıştığını söyleyen kız kardeşi, "Hakkında çok az şey bilinen bir hastalık. Spazmları oluyor ve onları kontrol etmek imkansız. Bacağına kramp girdiği için geceleri ayağa kalkan insanları bilirsiniz. Bu da biraz onun gibi ama tüm kaslarına kramp giriyor. Ona destek olmak, acısını hafifletmek için yapabileceğimiz çok fazla bir şey yok" diye konuştu. Şarkıcının kız kardeşi ayrıca, "araştırmacıların bu korkunç hastalığa çare bulmasını dilediklerini" de belirtti.

Hastalığı Aralık 2022'de öğrenen şarkıcı, hastalığı nedeniyle mayıs ayında konserlerini iptal etmiş, tedavisine odaklanmıştı. Şarkıcı konserleri iptal ettiğini, "Ne yazık ki bu spazmlar günlük hayatımın her alanını etkiliyor, bazen yürürken zorlanmama neden oluyor ve ses tellerimi alıştığım şekilde şarkı söylemek için kullanmama izin vermiyor" diyerek duyurmuştu.

KATI KİŞİ SENDROMU NEDİR?

Dünya çapında 1 ila 2 milyon insanı etkileyen katı kişi sendromu, kas spazmlarına ve zamanla kötüleşen ağrılı sertliğe neden olur. Nörolojik ve otoimmün bir hastalık olan katı kişi sendromu, daha aşırı formlarda, insanların yürümelerini veya günlük yaşamlarını sürdürmelerini engelleyebilir. Tedavi edilebilir değildir, ancak semptomlar ilaç tedavisi ile yönetilebilir ve hafifletilebilir.