Katledilmesinin üzerinden 11 yıl geçti: Binlerce Ali İsmail var

Gezi Direnişi sırasında Eskişehir'de katledilen Ali İsmail Korkmaz anıldı. Emel Korkmaz “Ali İsmail 38 gün direndi. Şu anda aramızda yok ama binlerce Ali İsmail var” dedi.

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi Parkı eylemleri sırasında Eskişehir'de 2 Haziran 2013'te ara sokakta polis ve esnafın saldırısına uğrayan, tedavi gördüğü hastanede 38 gün sonra yaşamını yitiren 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz katledildiği yerde anıldı.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) üyelerinin yanı sıra Korkmaz ailesi, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda kişinin katıldığı anmada “Anaların öfkesi katilleri boğacak”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” ve “Karanlık gidecek, gezi kalacak” sloganları atıldı. 

'11 YIL GEÇTİ ADALET YOK’

Anmada konuşan KESK Dönem Sözcüsü Sertaç Durdu “11 yıldır hala adalet yok, 11 yıldır hala bir özür yok. Tam tersine suçlamalarla, cezalandırmalarla Gezi katliamlarını ve büyük direnişi halkın gözünden kaçırabileceklerini, toplumun hafızasından silebileceklerini sanıyorlar. Oysa onlar ceza verdikçe Gezi daha da büyüyor, onlar yalanlarıyla toplumu kandırmaya çalıştıkça Gezi umut olmaya devam ediyor" dedi. 

Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz ise şunları söyledi: “Buraya gelmek o kadar çok canımı yakıyor ki... 4-5 sene gelemedim ve geldikten sonra hep ‘keşke hiç gelmeseydim ve Ali’min böyle ulu orta bir yerde darp edildiğine şahit olmasaydım’ dedim. Burada Ali’nin darbına şahit olanların acaba vicdanları rahat mı? Vicdanlarına hesap verebiliyorlar mı? İçleri acımıyor mu? Buraya her geldiğimde Ali İsmail’in yere düşüp de darp edilirken ‘vurmayın, ben öldüm’ dediği cümleler aklıma geliyor. Ali İsmail 38 gün direndi, şu anda aramızda yok ama yüzlerce, binlerce Ali İsmail var. Ali İsmail’i sahiplendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” 

Baba Şahap Korkmaz “Ben katilleri ve onları azmettirenleri lanetliyorum”, ağabey Gürkan Korkmaz ise “Gezi'de düşene, dövüşene bin selam” dedi.

ALİ İSMAİL KORKMAZ ÖDÜLYÜ MISRA ÖZ'E 

Öte yandan Ali İsmail Korkmaz'ın hayallerini yaşatmak için KESK, DİSK, TMMOB, TTB ve ALİKEV'in işbirliğiyle verilen Ali İsmail Korkmaz Yaşam Ödülleri bu yıl 10'uncu kez sahiplerini buldu.

Artı Gerçek'in aktardığına göre bu yıl ödül; İsrail'in katliamına direnen Filistin halkına ve Çorlu Tren Katliamının ardından adalet mücadelesi veren Çorlu ailelerine verildi.

Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ndeki törende Çorlu Aileleri adına ödülü Çorlu Tren Katliamı'nda vefat eden 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'in annesi Mısra Öz aldı.

Ödülü Emel Korkmaz'ın takdim ettiği Mısra Öz şöyle konuştu: "Burada olmak çok zor. Bugün ben de Emel Abla ile Gürkan ile Ali İsmail’in babasıyla birlikte onun ne yazık ki 11 yıl önce katledildiği o sokaktaydım. Biz annelerin çok fazla duygularından bahsetmeye gerek yok. Birbirimizin gözlerine baktığımız zaman bunu görüyoruz. Bu ödül biz Çorlu aileleri adına çok kıymetli. Çünkü bu ödül mücadelenin bir parçası. Başka evlatlar ölmesin diye. Ali İsmail bu hayattan koparıldığında 19 yaşındaydı aynı katillerin kurduğu sistem 9 yaşında benim evladımı da aldı. Biz evlatlarımızın katillerini biliyoruz..."

(HABER MERKEZİ)