VİDEO

Kaybolan Rojin Kabaiş'in babası anlattı: 11 dakika konuştuk, kahve almaya gitmişti

Van YYÜ’de kaybolan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’in babası Nizamettin Kabaiş, Gazete Duvar’a konuştu: “Kızımın yurda dönmediği bilgisi 18 saat sonra verildi.”

VAN - Van’da geçtiğimiz cuma akşamı, kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 21 yaşındaki Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) öğrencisi Rojin Kabaiş’in babası, Gazete Duvar’a konuştu.

Van YYÜ’de 2024-2025 eğitim öğretim yılı 23 Eylül Pazartesi günü başladı. Baba Nizamettin Kabaiş’in verdiği bilgiye göre Rojin, okulun ilk 2 günü derslere katılmadı. Çarşamba günü babası ile birlikte Van’a gelen Rojin, yalnızca perşembe ve cuma günü derslere girdi.

AİLESİNE 18 SAAT SONRA HABER VERİLDİ

Rojin, cuma akşamı kaldığı yurttan annesi ile görüntülü görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme yaklaşık 11 dakika sürdü ve Rojin görüşmenin sonunda kahve almak için yurdun dışına çıkacağını söyledi. Bu görüşme, Rojin’in ailesi ile yaptığı son görüşme oldu.

Baba Nizamettin Kabaiş, kızının yurda geri dönmediği bilgisinin kendisine 18 saat sonra verildiğini söyleyerek, “Beni arayan kişiye kızdım. Bana neden daha önce haber verilmediğini sordum. Bana ‘2 bin tane öğrenci var burada’ dedi. Bunun üzerine ben de yola çıktım ve Van’a geldim. Bu konuda yurt yönetiminden de şikayetçi oldum. Eğer bize zamanında bildirilmiş olsaydı böyle olmazdı” diye konuştu.

KAYBOLDUĞU YER 'KÖR NOKTA'

Van’daki üçüncü gününde kaybolan Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, su ve kek, üniversitenin Van Gölü’ne yakın olan sahilinde bulundu. Bölgeye gelen dalgıçlar, Jandarma Sahil Güvenlik, AFAD ve itfaiye ekipleri de bu bölgede arama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Sahilde birçok güvenlik kamerası bulunuyor. Ancak baba Kabaiş, Rojin’in kaybolduğu yerin ‘kör noktada’ kaldığı bilgisinin kendilerine verildiğini söylüyor.