Kayıp denizaltında oksijen bitiyor: 'Mucizeye ihtiyacımız var'
96 saatlik depo ile yola çıkan denizaltında oksijenin bugün bitmesi beklenirken, arama-çalışmaları devam ediyor. Deniz bilimci David Gallo, "Mucizeye ihtiyacımız var" diyor.
DUVAR - Titanik'in enkazına içindeki beş kişiyle turistik amaçla dalış yaptıktan sonra 18 Haziran'da kaybolan denizaltıyı arama çalışmaları devam ediyor. Keşif aracında oksijen düzeyi kritik seviyelere yaklaşırken, 96 saatlik depo ile yola çıkan denizaltında oksijenin bugün bitmesi bekleniyor.
Ancak uzmanlar, tek tehlikenin oksijen düzeyi olmadığını söylüyor. Uzmanların aktardığına göre denizaltı, oksijen ve karbondioksit seviyelerinin kontrolünde çok önemli bir rol oynayan elektrik gücünü de kaybetmiş olabilir. Oksijen seviyesi düştükçe, içeridekilerin soluduğu karbondioksit oranı da artıyor.
Hiperbarik tıp uzmanı Dr. Ken Ledez, "Karbondioksit seviyeleri yükseldikçe sakinleştirici hale geliyor, anestezik bir gaz gibi gaza dönüşüyor" diyor. Dr. Ledez'in aktardığına göre başka bir risk de, hiptotermi.
670 cm uzunluğunda, 280 cm genişliğinde ve 250 cm yüksekliğinde olan denizaltında sınırlı sayıda yiyecek ve su bulunduğu biliniyor. Denizaltının bulunup bulunamayacağına ilişkin konuşan CNN'e konuşan deniz bilimci David Gallo, "Neredeyse imkansız olacak. Bir mucizeye ihtiyacımız var ama mucizeler oluyor" diyor.