Kayıp milyarder Lynch'le birlikte yargılanan Chamberlain hayatını kaybetti

İçinde bulunduğu teknenin Sicilya açıklarında batmasının ardından halen kayıp olan İngiliz milyarder Lynch ile birlikte 'dolandırıcılık' iddiasıyla yargılanarak beraat eden Chamberlain'e araba çarptı.

Fotoğraf: LinkedIn
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın Sicilya adası açıklarında dün sabah saatlerinde batan lüks teknede bulunan ve kızıyla birlikte halen kayıp olan İngiliz milyarder Mike Lynch ile birlikte 'dolandırıcılık' iddiasıyla yargılanan Stephen Chamberlain hayatını kaybetti. 52 yaşındaki Chamberlain ve girişimci Lynch, ABD'de yazılım devi Autonomy'nin 11 milyar dolara satılmasının ardından haklarında açılan davada beraat etmişti.

BBC'nin haberine göre, Chamberlain, cumartesi günü İngiltere'nin Cambridgeshire bölgesinde koşu yaptığı sırada araba çarpması sonucu hayatını kaybetti. Chamberlain'in ölümü hakkında açıklama yapan ailesi, onu 'başkalarına mümkün olan her şekilde yardım etmek hayattaki tek hedefi olan harika bir insan' sözleriyle tarif etti. 

DARKTRACE'İN COO'LUĞUNU YAPMIŞTI

Chamberlain'in hayatını kaybetmesinin ardından aracı kullanan 49 yaşındaki sürücünün olay yerinde kalarak başlatılan incelemeye yardımcı olduğu ifade edildi. Chamberlain, İngiltere merkezli siber güvenlik şirketi Darktrace'in eski operasyon direktörüydü (COO). 

 “İngiliz Bill Gates” olarak bilinen Lynch’in ortak kurucusu olduğu yazılım şirketi Autonomy, teknoloji devi Hewlett-Packard tarafından 11 milyar dolara satın alınmıştı. Lynch ve Chamberlain, bu satışın ardından ABD'de 'dolandırıcılık' iddiasıyla açılan davada, haziran ayında beraat etmişti. Dün sabah saatlerinde Palermo açıklarında batan tekneden kaybolanlar arasında Lynch'in yanı sıra 18 yaşındaki kızı, Morgan Stanley International'ın başkanı Jonathan Bloomer ve daha önce Lynch'in avukatlığını yapan Chris Morvillo da bulunuyor. Kayıp altı kişi için başlatılan arama çalışmaları dünden bu yana devam ediyor.

(REUTERS)