Rojin Kabaiş yedi gündür kayıp: 'Aileye dahi haber verilmiyor'

Van’da kaybolan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’e, yedi gündür ulaşılamıyor. Aile, soruşturmada herhangi bir gizlilik kararı olmamasına rağmen hiçbir bilgi verilmediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ), Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü, 1.sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş’i bulmak için yürütülen soruşturmada herhangi bir gizlilik kararı olmamasına rağmen, arama çalışmalarının tüm aşamaları gizlilik içinde yürütülüyor.

AİLEYE DAHİ BİLGİ VERİLMİYOR

Soruşturma kapsamında aile dahil kimseyle herhangi bir bilgi paylaşılmıyor. Her sabah yeni bir bilgiye erişmek umuduyla, arama çalışmalarının yapıldığı alana gelen aile üyeleri, hiçbir şey öğrenemeden kaldıkları misafirhaneye geri dönüyor. Arama çalışmaları, Van YYÜ’nün sahilinde yoğunlaşmış durumda. Emniyet kaynakları soruşturmanın ‘kaçırılma’, ‘cinayet’ veya ‘intihar şüphesi’ dahil tüm yönleriyle yürütüldüğünü bildiriyor. Ancak, soruşturma dosyasının akıbeti, dosyada herhangi bir şüpheli olup olmadığı, Rojin Kabaiş’e ait cep telefonunun şifresinin kırılıp kırılmadığı herhangi bir bilgi paylaşılmıyor.

Rojin Kabaiş, 27 Eylül Cuma akşamı kaybolmasına rağmen Van Gölü’ndeki arama kurtarma çalışmaları ancak 28 Eylül günü kısmi olarak başladı. Geniş kapsamlı arama çalışmalarına ise 29 Eylül tarihinde Van Barosu’nun ‘etkin soruşturma yapılması’ çağrısının ardından geçildi.

Van YYÜ kampüsü ile bitişiğindeki Bardakçı Mahallesi ve diğer mahalleler, bir duvar ile ayrılıyor. Duvarın Van Gölü’ne uzanan bitimi ise tel örgülerle tamamlanıyor. Ancak gölün zamanla sularının çekilmesiyle, mahallelerden üniversite yerleşkesine geçiş mümkün olmaya başladı. Güvenlik kamerası kayıtlarına göre Rojin Kabaiş de en son bu sınıra doğru yürürken görüntülendi. Daha sonra kameranın açısının dışında kalan Kabaiş’e ne olduğu veya hangi yöne doğru gittiği bilinmiyor.

ALT KAT KOMŞUSUNUN İFADESİ ALINDI

Kaybolduğu 27 Eylül Cuma günü, akşam yemeğinin ardından annesi ile 11 dakikalık görüntülü telefon görüşmesi yapan genç kadın annesine kahve alacağını söyleyerek yurttan dışarı çıkıyor. Burada bir markete uğradıktan sonra kampüsün sahiline doğru yürüyüşe geçiyor. Güvenlik kamerası kayıtlarını izleyen aile bireylerinin vermiş olduğu bilgiye göre Rojin Kabaiş, bu yürüyüş esnasında başka bir kişi ile daha telefonda konuşuyor. Ancak bu kişinin kim olduğuna dair henüz bir açıklama yok.

Yine aile bireylerinden alınan bilgiye göre, Rojin Kabaiş ile Diyarbakır’da yaşayan Renas isimli alt kat komşusu arasında bir HTS kaydı bulundu. Polis ekiplerinin ifadesine başvurduğu Renas isimli şahıs daha sonra serbest bırakıldı. Ancak, alt kat komşusu Rojin Kabaiş'le herhangi bir telefon görüşmeleri olmadığını ve aynı Wİ-Fİ’ye bağlı oldukları için böyle bir kaydın oluşabileceğini belirtti. Aynı Wİ-Fİ ağını paylaşıyor olduklarını Kabaiş ailesi de doğruladı.

Etiketler rojin kabaiş van