Kaymakamdan eylemdeki Polonez işçilerine: 'Burası gösteri yeri değil, şova döktünüz'

100’den fazla işçinin işten çıkarıldığı Polonez gıda fabrikası işçileri Çatalca Kaymakamlığı önüne geldi. Kaymakam Turan Ermiş, "Sen şova döktün işi. Sendika olarak şovunu gidersin yaparsın" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Çatalca’da bulunan Polonez gıda fabrikasında, 100’den fazla işçinin işten çıkarılmasını protesto eden işçiler, eylemlerini akşam saatlerinde Çatalca Kaymakamlığı önüne taşıdı. Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, bir sendika temsilcisine “Ben geldim, size devletin kapısını açtım dinlemek için. Burası gösteri yeri değil. Şova döktün” dedi. 

ANKA'nın haberine göre bir sendika temsilcisi ile konuşan Ermiş, “Bu, suistimalin ta kendisi şu an. ‘Kaymakam beyi ziyaret edelim, görüşelim’ dediniz. Ben de çıktım evimden geldim, kapıyı açtık. Bu neyin nesi böyle, yakıştı mı? Burası gösteri yeri değil. Suistimal etmeyin. Çok ayıp ettiniz. Lütfen kanun dışı işler yaparak zarar verecek boyuta getirmeyin. Yaptığınız kanun dışı bir iş. Ben bu saatte kardeşlerimi dinlemek için geldim ama sen şova döktün işi. Sendika olarak şovunu gidersin yaparsın. Sen zarar veriyorsun. Ben geldim, size devletin kapısını açtım dinlemek için. Siz değil de birileri burada miting gösteriye dönüştürdü” ifadelerini kullandı.

Bir işçi de kaymakama “Sakat ayağımla geldim” diye tepki gösterdi. Daha sonra 10 kişilik bir heyet, Ermiş ile görüşmek için kaymakamlığa girdi. İşçilerin kaymakamlık önündeki bekleyişi devam ediyor.

BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ

Bu arada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Çatalca'daki Polonez gıda fabrikasında çalışan işçilerin işten çıkarılması ve buna bağlı olarak gelişen olaylara ilişkin müfettiş görevlendirildiğini açıkladı.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, "İstanbul Çatalca'daki Polonez gıda fabrikasında çalışan İşçilerin işten çıkarılması ve buna bağlı olarak gelişen olaylara ilişkin bazı basın yayın organlarında haberler yer almaktadır. Konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bakanlığımız gerekli incelemelerin yapılması için müfettiş görevlendirmiştir" denildi.

(HABER MERKEZİ)