Kayseri Tabip Odası Başkanı: Salgın Kayseri’yi sallıyor

Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, korona virüsü aşısı olmayı reddeden ve maske mesafe temizlik kurallarına uymayanları eleştirerek “Allah sizi ıslah etsin” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Çağdaş Caner Koçak

KAYSERİ - Türkiye’de en çok korona virüsü vaka artışı gözlemlenen illerden biri Kayseri oldu. Bunun üzerine Kayseri Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin halkı uyardı. Maske, mesafe, temizlik kurallarına uymayan ve aşı yaptırmayı reddedenlere sosyal medya hesabından seslenen Şahin, “Salgın Kayseri’yi sallıyor” dedi.

‘BU AFETTE HİÇ PAYINIZ YOK MU SANIYORSUNUZ’

Halkın felaketi görmeyip yok saydıklarını belirten Şahin, “Salgın Kayseri’yi sallıyor. Deprem olsa ocağı sönenleri, acı çekenleri görür, bir şeyler yapmaya çalışırdınız. Ölenler canınızı yakardı. Bugünlerde yüzlerce can yitiyor ama canınız yanmıyor, çünkü felaketi görmüyor ve yok sayıyorsunuz. Rahatınızı bozmak istemiyorsunuz değil mi?” diye sordu. Şahin; “Rahatınızı biraz bozayım. Aşıdan korkuyorsunuz ya, korkmadığınız ve yayılımına katkı yaptığınız virüs, tanımadığınız insanlara acı çektiriyor. Maske sizi terletiyor ya, hastaneler kan ter içinde nefes almaya çalışanlarla doldu. Bu afette hiç payınız yok mu sanıyorsunuz” dedi. Kurallara uymayanları çok sert bir dille eleştiren Şahin; “Aşı olma, maske takma, keyfinden, rahatından asla taviz verme, kılını bile kıpırdatma ama iyi insan, iyi vatandaş, iyi Müslüman olduğunu iddia et” dedi. Şahin; “Siyaset, din konusu açıldı mı mangalda kül bırakma, sorumluluk alma ve fedakârlık gerekince sıvış” şeklinde ifadelerde bulundu ve “Allah sizi ıslah etsin” dedi.

ATAŞ: SÖYLEMLER MAVİ GERÇEKLER KIRMIZI

Kayseri’nin aşılama oranının yüzde 75’e çıkması ve haritada maviye boyanmasının ardından, İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş yetkililerin çelişkileri ifadelerini eleştirmişti. En hızlı vaka artışı gözlemlenen iller arasında Kayseri’nin üçüncü sırada yer almasına değinen Ataş; “Yetkililer tarafından yapılan çelişkili açıklamalardan dolayı vatandaşlarımız tedirgin, vaka artışlarından dolayı çocuklarımız risk altında” demişti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik’in de Kayseri’de artan vakalara işaret ettiğini belirten Ataş; “Kayseri’de korona virüsün artık gençlerde ve çocuk yaşta hastalarda da görüldüğü, bununla beraber yoğun bakım servislerine yatışların ve entübe hasta sayısının arttığı söyleniyor. Söylemler mavi, gerçekler ise ne yazık ki kırmızı” ifadelerini kullanmıştı. Kayseri’nin yeni bir korona virüsü dalgasını kaldıramayacağını belirten Ataş, yetkililerin Kayseri’de özellikle de Delta varyantına karşı daha ciddi önlemler alması gerektiğini, denetimlerin sıklaştırılmasının elzem olduğunun altını çizmişti. Ataş; “Lütfen aşımızı olalım, alınan önlemlere uyalım, yapılan uyarıları dikkate alalım” diyerek uyarılar da bulunmuştu.