Kayseri'de 5 yaşındaki çocuğa istismar iddiası: Araçlar tahrip edildi, iş yerleri ateşe verildi

Kayseri Melikgazi'de 5 yaşındaki çocuğa istismar iddiasının ardından sokaklarda toplanan kalabalık araçları tahrip etti, bazı iş yerlerini ateşe verdi. Polis kalabalığa TOMA ile müdahale etti.

Fotoğraf: DHA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'nin Meligazi ilçesinde bir çocuğun istismar edildiği haberinin yayılması üzerine Danişmentgazi Mahallesi'nde Suriyelilere ait iş yerleri ve araçlar tahrip edildi. Valilikten yapılan açıklamada şüphelinin polis tarafından yakalandığı, çocuğun da koruma altına alındığı belirtildi.

DHA'nın haberine göre olay saat 21.00'de Danişmentgazi Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre Suriyeli bir erkek, 5 yaşındaki çocuğa istismarda bulundu. Olay sonrası mahalle sakinleri sokaklara döküldü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis Özel Harekat ekipleri tarafından yakalanan şüpheli, bölgeden uzaklaştırılırken, kalabalık grup araçları ters çevirdi ve Suriyelilere ait bazı iş yerlerini ise ateşe verdi. Olayda polis kalabalığa TOM'larla müdahale etti.



VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Kayseri Valiliği olayın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "İlimiz Danışmentgazi Mahallesi'nde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik taciz davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizce koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup vatandaşlarımızın itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içerisinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur" ifadelerine yer verildi. 

VALİ ÇİÇEK: 5 POLİS YARALANDI

Bu arada Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, olayların yaşandığı bölgeye geldi. Vali Çiçek çevredeki bir apartmanın balkonuna çıkarak burada kalabalığa sakin olmaları uyarısında bulundu. 5 polisin yaralandığını belirten Çiçek, "Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum" dedi.  

 

(HABER MERKEZİ)