Kayseri’de GES projesi: Balıkçılık zarar görecek

Kayseri’de baraj suyu üzerine kurulması planlanan güneş enerji panellerine bölge halkı tepki göstererek projenin iptalini istedi.

GES projesinin kurulmasının planlandığı alan
Google Haberlere Abone ol

KAYSERİ - Kayseri Kocasinan ilçesine bağlı Bayramhacı Mahallesi’nde baraj suyunun üzerine özel bir firma tarafından GES yapılmasına bölge halkı tepki gösterdi.

Konuyla ilgili bölgeye giden İYİ Parti Talas Belediye Meclis Üyesi Osman Türk ve İYİ Parti Avanos İlçe Başkanı Gökçen Aker’e GES’le ilgili şikâyetlerini aktaran bölge halkı, çevrenin balıkçılık ve turizm yönünden zenginliğine dikkat çekerek, GES projesinin doğaya zarar vereceğini söyledi.

Gökçen Aker (solda), Osman Türk (ortada),  Ahmet Sinopluoğlu (sağdan üçüncü) bölgede inceleme yaptı

‘PROJENİN YAPILMAMASINI TALEP EDİYORUZ’

Baraj göletinde 20 çeşit balık türü olduğunu söyleyen Bayramhacı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı  Ahmet Sinopluoğlu, “Burada yapılması planlanan proje, balıkçılığa zarar verecek. Bunun yanında burası göçmen kuşlara da ev sahipliği yapıyor. GES projesinin yapılmamasını talep ediyoruz” dedi. Bölge halkının taleplerini Talas Belediye Meclisi’nde dile getiren İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Osman Türk, şunları söyledi: “Bayramhacı Mahallesi’nin nüfusu 350. 19 Nisan 2021 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir enerji firması tarafından barajda suyun yüzeyine güneş enerjisi panelleri koyabilmek için bir proje hazırlayıp müracaatta bulunmuşlar. 22 Haziran 2021 tarihinde Bayramhacı Mahallesi’nde sinevizyon gösterisiyle sunum yapılmış ve mahallelimiz böyle bir şeyin doğa ve çevreye zararlı olduğunu, bölgenin turizm bölgesi olabilmesi için çaba sarf ettiklerini söylemişler.” Bölgede sıcak su kaynakları olduğunu ve Peri Bacaları’nın devamının da burada yer aldığını vurgulayarak turizm açısından önemine vurgu yaptı.

PROJEYE KARŞI İTİRAZ DİLEKÇESİ VERİLDİ

Ahmet Sinopluoğlu da konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı’na projenin iptali için itiraz dilekçesi verdiğini söyleyerek “Burası göçebe kuşların uğrak yeri ve aynı zamanda baraj göleti içerisinde 20’ye yakın balık çeşidinin bulunuyor. Yaklaşık 100’e yakın kişi geçimini su ürünlerinden karşılıyor. Buraya güneş enerjisi paneli konulmaması için belediyemizin de girişimlerde bulunmasını talep ediyorum” diye konuştu. (DUVAR)

Etiketler GES projesi Kayseri