Kayseri'de uçak düştü: 2 albay pilot hayatını kaybetti

Kayseri'de eğitim uçağı düştü. Milli Savunma Bakanlığı 2 pilotun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kocasinan ilçesi Hasanarpa Mahallesi'nde Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait SF-260D tipi eğitim uçağı düştü, albay pilotlar Uğur Yıldız ve Gökhan Özen hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kayseri’deki 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait SF-260D tipi bir eğitim uçağımız henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğramıştır. Arama kurtarma çalışmalarına başlanmıştır" denildi.

OLAY YERİ İNCELEMESİ TAMAMLANDI

Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını tamamlandı. Jandarma ekipleri, enkazın bulunduğu bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Enkaz kaldırma işlemlerinin gün sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, iki pilotun hayatını kaybettiği kazaya ilişkin soruşturma başlattı.

İŞÇİLERİN ÜZERİNE DÜŞMEMEK İÇİN YÖN DEĞİŞTİRDİ İDDİASI

Eğitim uçağında hayatını kaybeden 2 pilotun, tarlada çalışan mevsimlik işçilerin üzerine düşmemesi için uçağın yönünü değiştirdiği iddia edildi.

AA'ya konuşan, eğitim uçağının düştüğü tarlada çalışan Salih İçer, uçağın düşmeden önce üstlerinden geçip Kayseri merkez yönüne seyrettiğini söyledi.

İçer, şunları anlattı: "Geri geldikten sonra uçak dengesini kaybetti, sesi gitti. Sesi gittikten sonra direkt bize doğru geldi. Herhalde bizi gördü, arkadaşları da fark etti. Düşüşünü gördük. Bizi fark ettiği için yüzüstü aşağı indi. İner inmez zaten patladı. Müdahale edelim dedik, ateş olduğundan müdahale edemedik. Benim düşüncem, bize doğru gelirken bizi fark etti, tarlanın hemen başındaki arabada 5 çocuk vardı, tarlada da 15 eleman vardı. Bize doğru geliyordu, üzerimize gelmesin diye yüzüstü aşağı indi."

GÖRGÜ TANIKLARI OLAYI ANLATTI: BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ DUYDUK

Eğitim uçağının düştüğünü gören Ali Kabak, AA'ya konuştu. Kabak, evinde otururken büyük bir gürültü duyduklarını ve duman gördüklerini söyledi.

Yusuf Yavrum ise eğitim uçağının iki gündür çevrede uçtuğunu duyduğunu belirtti.Bugün de uçuş esnasında bir ses duyduğunu ve uçağın evinin üzerinden geçtiğini dile getiren Yavrum, "O esnada dışarıya çıktığımızda tarlaya düştüğünü gördük. Ses şiddetliydi. Gidip baktım, müdahaleye etmeye çalıştık" dedi.

YILMAZ'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kayseri'de Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza ait eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan pilotlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayseri'de eğitim uçağının kaza kırıma uğraması sonucu şehit olan iki pilota Allah'tan rahmet diledi.

ÖZEL'DEN TAZİYE MESAJI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kayseri 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığından eğitim için kalkan SF-260D tipi eğitim uçağının kaza kırıma uğraması nedeniyle şehit olan iki pilotumuza Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

(HABER MERKEZİ)