Kayyım bürokratları konaklıyordu: Diyarbakır’daki o bina yurt oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, uzun süre kayyım bürokratlarının konakladığı misafirhaneyi kız öğrenciler için yurda dönüştürdü.

Fotoğraf: Amida
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır'da kayyım döneminde bürokratların konakladığı misafirhane yeniden kız yurduna dönüştürüldü. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait kız yurdu HDP’li Gültan Kışanak ve Fırat Anlı döneminde açılmıştı. Kayyım atanana kadar kız öğrencilerin konakladığı yurt 2016 yılından sonra kapatıldı, misafirhane olarak kullanılmaya başlandı.

Hasta ve hasta yakınlarının konakladığı bina bir süre sonra kayyım bürokratları da taşındı. İl dışından gelen kayyım bürokratları ev tutmak yerine misafirhanenin bir katında konakladı.

Amida'da yer alan habere göre; DEM Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini kazanmasının ardından bina 7 yıl aradan sonra kız yurduna dönüştürüldü. Eylül ayından itibaren üniversite okumak için Diyarbakır’a gelecek olan kız öğrenciler bu yurtta konaklayacak.

Kız Öğrenci Yurdu, 391 yatak kapasitesiyle öğrencilere hizmet verecek. Yurt, yemekhane, kütüphane, bilgisayar odası gibi çeşitli olanaklarla donatılmış olup, özellikle dar gelirli ailelerin çocuklarına hitap edecek. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında faaliyete geçecek olan yurda başvurular, online olarak alınmaya başladı.

 

(ALINTI)