Kayyım söz verdi, HDP yaptı, 2. kayyım 'yıkın' dedi

Batman Belediyesi kayyımı tarafından Başaran ailesine sözü verilen evi yönetime gelen HDP yaptı. İkinci kayyım atamasıyla durdurulan inşaat tüm girişimlere rağmen tamamlanmayınca aile, eylem başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman'ın Aydınlıkevler Mahallesinde yaşayan Başaran ailesi, kayyım yönetimindeki Batman Belediyesi tarafından yapımına 5 yıl önce başlanan ve halen bitirilemeyen evleri için 5 Temmuz’da Batman Valiliği önünde oturma eylemi başlattı. Haftanın 5 günü sabah 09.00’dan 17.00’a kadar valilik bahçesi önünde oturan aile, evlerinin yapılmasını istiyor. 5 nüfuslu Başaran ailesinden 3 çocuktan ikisi epilepsi hastası, baba ise üniversite mezunu olmasına rağmen iş bulamıyor. Zor durumda olan aile, Eylül 2018’den bu yana yaşadıklarını anlattı.  

KAYYIM YARDIM SÖZÜ VERDİ

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Mehmet Şah Başaran, 2018’de maddi durumlarının kötü olduğuna dair çıkan haberler üzerine dönemin kayyımı Ertuğ Şevket Aksoy’un kendisini belediyeye çağırıp, yardım edeceğini söylediğini aktardı. Kayyım Aksoy’un “yeni ev yapacağız” dediğini ancak bir yıl boyunca ev vaatlerini yerine getirmediğini ifade eden Başaran, evin 2019 seçimlerinden sonra HDP yönetimi tarafından yapıldığını anlattı. “Daha sonra 2019 seçimi oldu. Bende ev yapılması için belediyeye dilekçe verdim. Çünkü evimiz çökmek üzereydi. Belediye 3 gün sonra evimize geldi ve tespitlerde bulundular. 3 ay sonra yıkıntı durumda olan evi yıkıp, yeni evin inşasına başladılar. Evin kaba inşaatını bitirdiler. Duvarlarını da ördüler. Pencere ve kapılarını da taktılar. Daha sonra tekrardan kayyım atandı. Sonra inşaat durdu” dedi.

YIKIM KARARI

İnşaatın durması sonrası evlerinin madde bağımlılarının mekanı haline geldiğini kaydeden Başaran, “Mahalleli belediyeye şikâyet etti. Belediye 5 Temmuz 2022’de yıkım kararı verdi. Yani belediyenin yaptığı eve belediye tarafından yıkım kararı çıktı. Bizde kimsenin içeri girmemesi için kapı ve pencere kısımlarını kapattık. Ev kapalı kutu, tabut gibi şu an. Dilekçe ile başvuru yaptıktan sonra yıkım kararı durduruldu. Evin yapımı için tekrar geldiler, ancak masrafın çok olacağını belirtip yapmadılar” diye aktardı.

Başaran

EYLEM BAŞLATTI

Başaran yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek için 3 Temmuz’da Batman Valisi Ekrem Canalp ile görüştüklerini belirtti. Görüşmenin kısa sürdüğünü aktaran Başaran, vali ile arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı: “Kısa bir şekilde süreci anlattım. O da bana ‘Belediye evi yaptı, siz girmediniz’ dedi. Ona iki çocuğumun hasta olduğunu, maddi durumunun olmadığını, ondan dolaya evi tamamlayamadığımı söyledim. Evin tamamlanmasını talep ettik. Vali ‘Biz yapmayacağız’ dedi. Bende ‘yapmazsanız intihar ederim’ dedim. O da bana ‘Yok yok intihar etmezsin’ dedi. Bunun üzerine 5 Temmuz’dan beri valilik bahçesindeyiz. Talebimiz kabul edilinceye kadar burada olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İŞ BULAMIYOR

Evlerinin olmamasından kaynaklı 2019’dan bu yana kira ödediklerini dile getiren Başaran, ev sahibinin de zam yaptığı söyledi. İş bulamadığını ve 2 çocuğunun hasta olduğunu dile getiren Başaran, “Her yere başvurduk, ancak bir sonuç alamıyoruz. Çocuklarıma ilaç almam gerekiyor ama alamıyorum. Valilik önünde iş talebini dile getiriyorum, evin yapılmasını istiyoruz ancak bize buradan gitmemizi istiyorlar. Onlara bahçede oturduğumuzu, herhangi bir suç işlemediğimizi söylüyoruz. Kimseye zarar vermedik. Acil bir şekilde evimizin yapılmasını istiyoruz. Yiyecek, yemek bulamıyoruz. Ne iş olsa yaparım ama iş bulamıyorum. Başvurmadığımız yer kalmadı. Üniversite mezunu olmama rağmen iş bulamıyorum” dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler kayyım hdp söz batman