VİDEO

Kayyımın işten çıkardığı Arya Çelik: Beni hem kayyım hem de avukatım mağdur etti

On yıl çalıştığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden kayyım atanması sonrası sözleşmesi yenilenmeyerek işten çıkarılan Arya Çelik "Beni hem belediyeye atanan kayyım hem de hakkımı araması için tuttuğum avukatım mağdur etti" diyor. Çelik bugünlerde hediyelik eşya üreterek geçimini sağlıyor.

Mir Ali Koçer

DİYARBAKIR - Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) belediyelerine il olarak 2016 yılında kayyımlar atanmıştı. Kayyımlar ilk atandıklarında öncelikle belediye personellerini işten çıkarmışlardı. Bunların bazılarına Kanun Hükmünde Kararname'lerle (KHK) bazılarına ise sözleşmelerini yenilemeyerek belediye bünyesinde yer vermemişlerdi.

Arya Çelik'de o personellerden biri olarak zor bir süreçten geçmiş. 9 yıl boyunca belediyenin Çevre Daire Başkanlığı'nda, son bir yılda ise kadın biriminde çalışan Çelik, kayyımın atanmasıyla sözleşmelerinin yenileneceği tarih çakıştığı için işten çıkarılmış. O günden sonra Çelik'in yaşamı başka bir boyut kazanmış; hukuki süreç başlatmak ve yeni bir iş arayışı. Ancak ikisinde de başarılı olamamış. Çelik, "Beni hem belediyeye atanan kayyım hem de hakkımı araması için tuttuğum avukatım mağdur etti" diyor. Son çare arkadaşlarının da yardımıyla boş bir dükkân kiralayan Çelik, hediyelik eşyalar satmaya başlamış. Çelik, hem yaşadığı zorlu süreçleri hem de bir kadın esnaf olmanın etkilerini Gazete Duvar'a anlattı.