Keçiboynuzundan 36 çeşit yiyecek yapıldı: Dubai çikolotası da var...
Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün geliştirdiği projeyle, keçiboynuzundan 36 çeşit yiyecek üretildi. Antalya, dünya keçiboynuzu ihtiyacının yüzde 22'sini, Türkiye'nin yüzde 51'ini karşılıyor.
DUVAR - Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün üreticilere destek olmak amacıyla geçen yıl başlattığı bir proje kapsamında 500 kilo portakal kullanarak, 5 yıldızlı bir otelde 101 çeşit yemek yapılmıştı. Bu proje portakal satışlarını olumlu yönde etkileyince yeni bir proje geliştirildi.
Bu proje kapsamında da keçiboynuzu kullanılan 36 çeşit yiyecek, Kemer ilçesindeki bir otelde yapılarak müşterilere sunuldu.
Türkiye'nin keçiboynuzu ihtiyacının yüzde 51'ini, dünya genelinde de yüzde 22'sini karşılayan Antalya'da keçiboynuzu kullanılarak yapılan tatlı, tuzlu, ana yemek ve kedi- köpek maması büyük ilgi gördü.
Son günlerde yoğun ilgi gördüğü için marketlerde bulmanın zorlaştığı, içerisinde Antep fıstığı ve tel kadayıf bulunan çikolatanın da benzeri, Antep fıstığı yerine keçiboynuzu kullanılarak hazırlandı. Ayrıca kedi ve köpekler için ödül maması olarak keçiboynuzuyla tatlandırılan bisküviler otel müşterilerinin ilgisini çekti.
Antalya İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Ömer Cebeci, dünyada keçiboynuzu üretiminin büyük kısmının Türkiye'de ve özellikle de Antalya'da olduğunu söyledi. Cebeci, "Bu alanda daha fazla ürün geliştirip, keçiboynuzundan yapılan ürünleri tanıtıp, üreticilere destek olmaya çalıştık. Keçiboynuzunun şu an kilosu 13 lira civarında. Daha fazla desteklemek için portakaldan güzel geri dönüş alınca bu yolu tercih ettik" diye konuştu.