Kedisini tekmeleyen futbolcunun 5 yıl kedi sahibi olması yasaklandı

İngiltere'de West Ham United futbol takımında oynayan Kurt Zouma kedisini tekmelediği gerekçesiyle görülen davada ceza aldı. Buna göre, 27 yaşındaki futbolcu 5 yıl kedi sahibi olamayacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig'deki West Ham United takımında forma giyen Kurt Zouma kedisini tekmelediğini gösteren görüntülerin ortaya çıkması üzerine yargılandığı davada ceza aldı. Zouma, 180 saat ücretsiz kamu hizmeti icra edecek ve 5 yıl boyunca kedi sahibi olamayacak.

The Guardian'ın haberine göre, Thames Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Kurt Zouma kediye şiddet uygularken görüntülerini kaydeden kardeşiyle birlikte yargılandı. 15 dakika süren duruşmada yargıç Susan Holdham, “İkiniz de bu evcil kediye utanç verici eylemde yer aldınız. Birçok gencin size öykündüğü ve başkalarının size hayranlıkla baktığının farkında olmalısınız" dedi.

Holdham, "Kedi ihtiyaçlarını karşılamak için sana muhtaçtı. Şubat ayındaki o gün kedinin ihtiyaçlarını karşılamadığın gibi eğlencen için gereksiz şekilde acı çekmesine neden oldun" tepkisi verdi. Zouma ve kardeşi ise suçlarını kabul etti. 

Futbolcunun avukatları ise müvekkillerinin görüntülerin ortaya çıkması sonrası ırkçı tehditlere maruz kaldığı, Adidas şirketinin sponsorluk anlaşmasını kaybettiği, 250 bin sterlin para cezasına çarptırıldığı ve Fransa milli takımına seçilmediği gibi "mağduriyetler" yaşadığını savundu.

KARDEŞİNE DE CEZA VERİLDİ

Mahkeme ise Kurt Zouma'yı 180 saat ücretsiz kamu hizmeti cezasının yanı sıra 8 bin 887 sterlinlik (184 bin TL) dava masraflarını ödemeye mahkum etti. Futbolcunun kardeşi Yoan Zouma da suçun işlenmesine yardım ettiği gerekçesiyle 140 saat kamu hizmeti cezasına çarptırıldı. 

ÖZÜR DİLEMİŞTİ

Şubat ayında ortaya çıkan görüntülerde, Zouma'nın kedisine tekme attığı ve bu sırada evdekilerle gülüp eğlendiği görülmüş, olay esnasında "Onu öldüreceğim" dediği duyulmuştu. Zouma tepkiler üzerine özür dilese de takımı tarafından da para cezasına çarptırılmıştı. (DIŞ HABERLER)