Kemal Kılıçdaroğlu Hatay’a gidiyor

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, il ziyaretlerine başlıyor. Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı Hatay olacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Seçimin ilk turunun tamamlanmasının ardından ittifak ortakları ve kurmaylarıyla bir araya gelerek ikinci tur stratejisini belirleyen Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden il ziyaretlerine başlıyor. Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı depremin en çok etkilediği kentlerden Hatay.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, partisinin tüm teşkilatlarıyla sahada olduğunu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yarın Hatay’da olacağını ve mesajlarını buradan vereceğini söyledi. Kılıçdaroğlu’nun 28 Mayıs’a kadar başka kentleri de ziyaret edeceğini aktaran Özkoç, “Bu ziyaretlerin yanı sıra sivil toplum örgütleri, meslek odaları, kanaat önderleri ile görüşmeler yapacak. Ayrıca bizimle görüşmek isteyen pek çok kesim de var; sivil toplum örgütleri, sanatçılar destek vereceklerini söylüyorlar” dedi.

'TOPLUM SAMİMİYET TESTİ GERÇEKLETİRİYOR, PAZAR GÜNÜ KARARINI VERECEK'

28 Mayıs’a kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade eden Özkoç, Ata İttifakı’nın birinci turdaki cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Tayyip Erdoğan’a destek kararına ilişkin de şunları söyledi: “İnsanlar kimlerin nasıl davrandığını, dün söylediğinin arkasında ne kadar durduğunu değerlendiriyor. Toplum bu konuda samimiyet testi gerçekleştiriyor. Pazar günü oylarını kullanacaklar, ülkenin kimler tarafından yönetilmesini istediklerine karar verecekler. Bu süreç bize kimin ne kadar samimi olduğunu gösterdi. İnsanlardan oy isterken farklı konuşup sonra kendi siyasi çıkarları için farklı yol yürünürse toplum bunu değerlendirir.”

‘GEÇEN HAFTAYA GÖRE DAHA UMUTLUYUZ’

Millet İttifakı bileşenlerinin geçen haftaya göre bu hafta daha umutlu olduğunu ifade eden Özkoç, “Geçen hafta parlamento seçimleri sonuçlanmıştı. Cumhur ittifakı denge açısından önde gibi gözükse de tüm dengeler değişebilir. Çünkü geçen hafta kaybeden partilerden biri de AKP oldu. Hem oyları hem vekil sayıları düştü. Biz bu seçimi kazanacağız, milletimizin iradesine güveniyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Hatay’ın yanı sıra Adana'ya da gitmesinin planlandığı ancak Adana programının henüz netleşmediği ifade ediliyor.