Kemal Kılıçdaroğlu ve Vecdet Öz görüşmesi sona erdi: 'Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı'

Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi’nin Genel Başkanı Vecdet Öz ile görüştü. Öz, partisinden Kılıçdaroğlu'na destek kararının oy birliği ile çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Partisi Genel Başkanı Vecdet Öz ile bir araya geldi.

İkili görüşme sonrası basın mensuplarının karşısına geçti.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin içinde bulunduğu şartlar malum. Bir var olma ve yok olma mücadelesi veriyoruz. Türkiye aydınlığa çıkacak ya da karanlığa sürüklenecek. Kavgadan, kamplaşmadan ayrılan, kucaklaşan bir Türkiye hepimizin temel hedefi. Bu seçim ötesinde bir referanduma dönüştü. Daha önceki anayasa referandumun Türkiye'yi nereye getirdiğini hepimiz biliyoruz. O sistem Türkiye'ye büyük felaketler getirdi. Bu yapının, sistemin değişmesi lazım. Düşünce özgürlüğünün, yargı bağımsızlığının gelmesi lazım. Bunun için yola çıktık. 28'inde bütün vatanseverleri sandığa bekliyorum. Gelin, oylarınızı kullanın. Türkiye'nin kaderini değiştirelim. Güzel bir Türkiye'yi hep beraber inşa edelim" dedi.

 

'KILIÇDAROĞLU'NA DESTEK KARARI OY BİRLİĞİ İLE ÇIKTI'

Vecdet Öz ise, Zafer Patisi ile kurdukları Ata İttifakı'nı hatırlatarak, "Ata İttifakı maçın ilk yarısında görevini yaptı. Atatürk çizgisinde bir hareketti. Bunun mimarı Ümit Özdağ ve ikimizdik. İsim babası da bendim. Sinan Oğan Bey'i cumhurbaşkanı adayı olarak birlikte teklif ettik, yüzde 5'te kaldı. Partilerimiz de baraj altı kaldı. Demokrasinin devam etmesi için biz de kararımızı verdik. Kılıçdaroğlu'nun şahsına destek kararı çıktı. Bu karar oy birliği ile çıktı. Biz çalışmasaydık Erdoğan birinci turda Cumhurbaşkanı idi. Biz, müdafaa-i hukuk hareketiyiz. Bizler Atatürkçü ve Türk milliyetçisiyiz. Bu ülkeyi 'Keşke Yunan kazansaydı' diyenlere asla teslim etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından seçimde Ata İttifakı'nın adayı olan ve yüzde 5.17'lik bir oy oranına ulaşan Sinan Oğan'ın kimi destekleyeceği belirsizliğini koruyor.

İttifakta bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, cuma günü partisinin genel merkezinde CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelmişti.

Cuma günü ise Cumhurbaşkanı adayı Oğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Ata İttifakı’nda olan Adalet Partisi'nin Genel Başkanı Vecdet Öz de Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldıklarını açıklamıştı. Öz daha sonra ittifakın dağıldığını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)