Kendisini havalimanına bırakmayan partnerine dava açtı

Yeni Zelanda'da bir kişi, daha önce söz vermesine rağmen kendisini havalimanına bırakmayan erkek arkadaşına karşı uyuşmazlık mahkemesine başvurdu.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni Zelanda'da bir kadın, kendisini havalimanına bırakmadığı gerekçesiyle erkek arkadaşını dava etti. Dava, ülkedeki bir uyuşmazlık mahkemesinde görüldü.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, davacı kadın, partnerinin kendisini alma yönündeki 'sözlü anlaşmayı' bozduğunu, bunun sonucunda da uçağını kaçırmasına ve uçuşunu bir gün ertelemesine sebep olduğunu ileri sürdü. Mahkemede konuşan davacı, söz konusu anlaşmazlık ortaya çıktığında, partneriyle 6,5 yıldır birlikte olduğunu anlattı. 

'YASAL OLARAK BAĞLAYICI SONUÇLAR YARATACAK ADIMLAR ATILMAMIŞ'

Mahkemenin perşembe günü davalı ve davacıların isimleri verilmeden yayınladığı belgeye göre, kadın, arkadaşları ile bir konsere gitmek için sözleşmişti. Erkek arkadaşı önce onu havalimanına bırakmayı ve evde olmadığı günlerde orada kalıp iki köpeğine bakmayı kabul etmişti. Kadın, kendisini havalimanına ne zaman götürmesi gerektiği ile ilgili bir gün önce partnerine mesaj göndermiş olsa da davalı adam iddiaya göre partnerini almaya gelmemiş, kadın da bu sebeple uçağını kaçırmıştı.

Davacı, bunun üzerine, çoğu ulaşımla ilgili olmak üzere pek çok fazladan masraf yapmak durumunda kaldığını anlattı, birlikte yapacakları başka bir seyahat için kendisinin satın aldığı iki biletten birinin parasını da geri istedi. Fakat Mahkeme Başkanı Krysia Cowie, tarafların 'anlaşmayı arkadaşlar arasındaki bir söz olmaktan çıkarma ve yasal olarak bağlayıcı sonuçlar yaratma niyetini gösteren herhangi bir adım atmadığına' hükmetti. Kararda, "Bir söz verilmiş olsa da bu bir anlaşma olması için yeterli değildir. Bu, uzlaşmazlık mahkemesinde uygulanabilir olmayan günlük aile ve ev içi ilişki anlaşmalarının bir kısmını teşkil eder" denildi. Davacının talebi reddedildi.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)