Kentsel dönüşüme direnen 90’lı yaşlarında bir adamın hikayesi: 'Faruk', 24 Ağustos'ta MUBI'de

Aslı Özge’nin babası Faruk’un uzun yıllardır yaşadığı apartmanın kentsel dönüşüm sürecini sinemalaştırdığı "Faruk" filmi, 24 Ağustos’ta MUBI'de yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aslı Özge’nin dünya prömiyerini Berlinale’de yapan ve Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği tarafından verilen FIPRESCI Ödülü’ne layık görülen son filmi "Faruk", 24 Ağustos’ta MUBI'de izleyiciyle buluşacak. 

İstanbul gibi durmadan değişen bir şehirde yaşayan yaşlı bir adamın hayatına bakış atan, kurmaca ve gerçeklik arasındaki "Faruk", 90’lı yaşlardaki bir adamın bağımsızlığını kaybetmemek için verdiği mücadeleyi anlatıyor. 

Filmin yönetmeni Aslı Özge, "Faruk" ile ilgili, "Çekimler yedi yıldan uzun bir zamana yayıldı. Film boyunca doğal olarak babam yaşlandı, İstanbul dönüştü. Anılar gözlerimizin önünden silinip giderken, şehir zamanla bambaşka bir görünüme büründü. 'Faruk', kentsel dönüşümün izini sürerken izleyiciyi geçmişe, geleceğe, enkaza, anda olmaya, hırslara, gençliğe ve yaşlılığa dair hem kurgusal hem de çok gerçek bir yolculuğa davet ediyor" ifadelerini kullandı. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler Aslı Özge Faruk MUBI