Kenya'da 42 kadını öldüren seri katil gözaltına alındı

Kenya'nın başkenti Nairobi'de bir taş ocağında çok sayıda ceset bulunmasının ardından şüpheli bir erkek gözaltına alındı. Şüpheli, eşi dahil 42 kadını öldürdüğünü itiraf etti.

Yetkililerin cesetleri çıkardığı sırada bazı Kenyalılar bu anı izlemek için toplandı. (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Afrika ülkesi Kenya'nın başkenti Nairobi'deki bir taş ocağında çok sayıda cesedin bulunması üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 33 yaşındaki şüpheli bir erkek gözaltına alındı. Kenya polisi, şüphelinin eşi de dahil olmak üzere 42 kadını öldürdüğünü itiraf ettiğini açıkladı. Polis, Collins Jumaisi isimli erkeğin taş ocağının yakınlarındaki Mukuru mahallesinde yaşadığını ve bugün gözaltına alındığını bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Emniyet Müdürü Vekili Douglas Kanja Kirocho, şu ana kadar taş ocağından dokuz cesedin çıkarılabildiğini açıkladı. Ceza Soruşturmaları Müdürü Amid Mohamed de "Bir seri katille, insan hayatına hiçbir saygısı olmayan psikopat bir seri katille karşı karşıya olduğumuz somutlaşıyor" ifadelerini kullandı. Mohamed, gözaltındaki şüphelinin öldürdüğü 42 kadını taş ocağına gömdüğünü itiraf ettiğini doğruladı. 

İLK CİNAYET 2022'DE, SON CİNAYET 11 TEMMUZ'DA İŞLENMİŞ

Mohamed'in açıklamasına göre, ilk cinayet, 2022 yılında yaşanmıştı. Şüpheli ilk olarak eşini öldürmüştü. Son cinayetin tarihinin ise 11 Temmuz olduğu açıklandı. Polis, Jumaisi'nin evinde çok sayıda cep telefonu, kimlik kartı, cinayette kullanıldığı düşünülen bir pala, endüstriyel kullanım için üretilmiş plastik eldivenler, çok sayıda koli bandı ve öldürülen kadınların içinde bulunduğu naylon poşetlere benzer poşetler buldu.

Son bir aydır vergi artışı protestolarına yönelik protestoların yaşandığı Kenya'da, bulunan cesetlerin güvenlik güçleri tarafından kaçırıldığı iddia edilen eylemcilerle bağlantılı olabileceği iddia edilse de polis, bulunan insan kalıntılarında protestolarla herhangi bir bağlantının tespit edilmediğini aktardı. Bir hükümet sözcüsü de sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı açıklamada, yetkililerin ölülerin kimliğini tespit etmek için alınan örnekleri incelediğini, soruşturmaların sürdüğünü bildirdi. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)