Kerem Aktürkoğlu, Benfica'da: Bonservisi belli oldu

Portekiz ekibi Benfica, Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu ile 2029 yılına kadar sözleşme imzalandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu, Portekiz ekibi Benfica'ya transfer oldu. Benfica'dan yapılan açıklamada, gece saatlerinde Lizbon'a giden 25 yaşındaki futbolcu ile 5 yıllık sözleşme imzalandığı belirtildi. Kerem Aktürkoğlu, 2029 yılına kadar Portekiz ekibinde forma giyecek.

Benfica, Kerem Aktürkoğlu için Galatasaray'a 12 milyon Euro ödeyecek. Galatasaray, oyuncunun sonraki transferinden yüzde 10 pay alacak.

Transferle ilgili Galatasaray'ın KAP'a yaptığı duyuru şöyle:

"Profesyonel futbolcumuz Muhammed Kerem Aktürkoğlu'nun transferi konusunda Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, Şirketimize net 12.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir.

Ayrıca, futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD elde edeceği transfer bedelinin karının %10'nunu sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir."

Galatasaray'ın 2020 yılında 24Erzincanspor'dan kadrosuna kattığı Kerem Aktürkoğlu, sarı-kırmızılı forma ile 179 maça çıktı. Bu karşılaşmalarda 46 gol atan Kerem Aktürkoğlu, 42 tane de asist katkısı sağladı.

Haberlerde yapılan yorumlarda, "Benfica'nın takımda güçlendirmeyi amaçladığı orta sahada sol kanat oyuncusu arayışında çözümü Kerem Aktürkoğlu'ndan yana kullandığı" ifade edildi.

(ALINTI)