KESK üyeleri 'barınamayan' öğrencileri ziyaret etti

İzmir'de barınma sorunu yaşayan öğrencilerin eylemlerinin beşinci gününde, KESK üyeleri, Buca Hasanağa Parkı'nda bir araya gelen öğrencileri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - İzmir'de fahiş kira ve yurt ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerinin başlattıkları eylemler beşinci gününde sürüyor. Buca Hasanağa Parkı'nda akşam saatleri itibariyle bir araya gelen “Yurtsuzlar” grubu, “Yalnız 127 değil binler yurtsuz” yazılı pankart açarak, burada eylemlerini sürdürdü.

Öğrenciler yaptıkları açıklamada, binlerce öğrencinin barınamadığının altını çizerek, “Nöbetimizin beşinci günündeyiz. Devam ediyoruz. Herkesi Buca Hasanağa Parkı'na bizimle dayanışmaya bekliyoruz. 127 diye bahsettikleri karşısında sadece 127 kişi değil, Binlerce öğrenci yurtsuz. Biz hakkımız olan barınma hakkını ve parasız eğitim hakkını alana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

KESK'LİLER ZİYARET ETTİ: YANINIZDAYIZ

Öte yandan eylemlerini sürdüren öğrencileri CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ziyaret etti. Yine gece saatlerinde KESK İzmir Şubeler Platformu üyeleri de öğrencileri ziyaret ederken, KESK üyeleri öğrencilerin haklı mücadelesinin yanında olduklarını ifade etti. Öğrenciler, KESK üyelerine teşekkür ederek, haklarını alıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. (DUVAR)