KESK’ten Kocaeli Üniversitesi’nde servis ücreti eylemi

KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylem yaparak kamuda tasarruf paketi kapsamında personel servis ücretlerinin kesilecek olmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

KOCAELİ - KESK Kocaeli Şubeler Platformu, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde eylem gerçekleştirdi. Üniversiteden sağlık çalışanları ve eğitimciler ile STK’ler ve bazı siyasi partilerin temsilcileri bu eyleme destek verdi. Grup, yeni tasarruf paketinin emekçilerin üzerine yıkılmasına tepki gösterdi.

'SERVİS HAKKI KAZANILMIŞ HAKTIR'

KESK Kocaeli Şubeler Platformu adına konuşan Murat Harata, “Servis hizmeti kazanılmış haktır. Tüm çalışanları hakkına sahip çıkmaya yürütülecek mücadeleye omuz vermeye davet ediyoruz” dedi.

Eğitim Sen Kocaeli Şube Sekreteri Ömer Furkan Özdemir de bu tasarruf paketinin emekçiler için kemer sıkma olduğunu ifade ederek, “Servis hakkımızdan değil 5’li çeteden, Koçt’an, Sabancı’dan alın. Bunun adı kamuda tasarruf değil. Yarattıkları ekonomik düzeni bizim üzerimize yıkıyorlar” diye konuştu.

Platformun talepleri şu şekilde sıralandı:

- Kamudan tasarruf değil Saray harcamalarından tasarruf edilsin.
- Vergide adalet sağlansın, az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınsın.
- Yandaşlara, “Beşli Çetelere” hazineden yapılan döviz garantili projelere, Kur korumalı mevduat soygununa son verilsin.
- Bir dakikalık masrafı 2 emekli maaşına, bir aylık gideri iki büyükşehir belediyesi giderine denk olan Saray ve bağlı harcamaları kısılsın.
- Kamu idarecilerinin kimi zaman özel gezileri için dahi kullandığı lüks uçak ve makam harcamalarına son verilsin.
- Personel eksikliği giderilsin, personel alımında liyakati ortadan kaldıran, torpilin kapısını sonuna kadar açan mülakata ve siyasal kadrolaşmaya son verilsin.
- Angarya çalışma yasaklansın, esnek ve uzaktan çalışma yönetmeliği hazırlıkları sonlandırılsın.
- Gerçek ve özgür toplu sözleşme koşulları sağlansın.
- Emeklilere insanca yaşayacakları maaş verilsin.