KGAÖ üyesi 4 ülke, Kırgızistan'da askeri tatbikatlar düzenledi

KGAÖ üyesi 4 ülkenin askerleri, 3 tatbikat düzenledi. Kırgızistan Genelkurmay Başkanı, tatbikatların "tehditlere karşı ortak savaş hazırlığını artırdığını" söyledi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) Toplu Hızlı Mukabele Kuvvetleri, Kırgızistan'ta 3 tatbikat gerçekleştirdi.

AA'nın haberine göre, Balıkçı kentindeki "Edelweys" poligonunda, KGAÖ'nün Toplu Hızlı Mukabele Kuvvetleri'nin "Etkileşim-2024", "Arama-2024" ve "Konvoy-2024" adlı tatbikatlarının kapanış töreni yapıldı.

Karada, havada ve gölde 7 Eylül’de başlayan tatbikatlara Kırgızistan, Kazakistan, Tacikistan, Belarus ve Rusya'da 1500'den fazla askeri personel katıldı, 300'den fazla zırhlı araç ve teçhizat, tanklar, 10 helikopter, uçak ve drone, 6 savaş botu kullanıldı.

'TATBİKATLAR TEHDİTLERE KARŞI ORTAK SAVAŞ HAZIRLIĞINI ARTIRDI'

Tatbikatların ardından düzenlenen törende konuşan KGAÖ Genel Sekreteri İmangali Tasmagambetov, üye ülkelerin "savaş deneyimini ve birikimini geniş bir şekilde kullandığını" söyledi.

Tasmagambetov, "Günümüzde muharebe görevlerini başarıyla çözmek için yalnızca askeri bileşeni kullanmak yeterli değildir. Devlet başkanlarımız, askeri güvenliğin kolektif olarak iyileştirilmesi ve her türlü tehdide karşı koyabilecek kapasitenin geliştirilmesi için önlemler almaktadır" ifadelerini kullandı.

Kırgızistan Genelkurmay Başkanı General Ruslan Mukambetov, "Kırgızistan topraklarında yapılan tatbikatlarda milli orduların askeri kardeşliğini güçlendirdiğini ve modern tehditlere ve zorluklara karşı ortak savaş hazırlığını artırdığını" belirtti.

(ANADOLU AJANSI)