Kibar Özten'in kardeşleri katile en ağır cezanın verilmesini istedi

Adana’da Kibar Özten’i katleden Ozan Ali Özten'in yargılanmasına devam edildi. Kibar Özten’in kardeşleri, katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

ADANA - Ozan Ali Özten adlı erkeğin, evli olduğu Kibar Özten’i (32) geçen yıl ağustos ayında silahla öldürmesi üzerine açılan davanın 3’üncü duruşması Adana 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

"Eşi kasten öldürmek"ten yargılanan Ozan Ali Özten, cinayet sonrası soruşturma aşamasında "aldatma" ve "tahrik" bahanelerini öne sürüp "Onu canımdan çok seviyordum. Pişmanım" diyerek indirim almaya yönelik ifadelerde bulunmuş, bu tutumunu mahkemedeki ifadelerinde de sürdürmüştü. Davada tutuksuz yargılanan M.Ş. ise silahı sakladığı için delilleri gizlemekten yargılanıyor.

Dinlenmek üzere çağrılan iki tanık ve diğer sanık duruşmaya katılmadı. Kibar Özten’in kardeşleri ise duruşmada hazır bulundu.

Kibar’ın kardeşleri acılarının çok büyük olduğunu, kardeşlerinin katilinin en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade ettiler. 

'BOŞANMA SEBEBİ OLACAK OLAYLAR HAKSIZ TAHRİK NEDENİ SAYILMAMALI'

Müşteki avukatları ise sanığın cinayeti soğukkanlı bir şekilde işlediğini belirtti. Avukatlar, sanığın her celse verdiği ifadelerde ve cezaevinden gönderdiği mektuplarda birbiri ile çelişen tutarsız beyanlarda bulunduğunu, maktulü suçlamaya yöneldiğini ve savunmalarının kabul edilemez olduğunu söylediler. Avukatlar, kadın cinayetlerinin önlenmesi için, sadece bir boşanma sebebi olacak olayların "haksız tahrik" nedeni sayılmaması gerektiğini ifade ettiler.

Dava 6 Aralık 2022 tarihine ertelendi. (DUVAR)